Gasztroarcok  » Termelők

Bizalomra telepített szőlő

Sagmeister Ernő

A borász a Dukay-Sagmeister Borászat szerémségi furmintját egy régi magtár műteremmé és ínyencek házává átalakított épületében kóstoltatja. Mindeközben festőművész felesége, Laura nem csak ecsettel alkot: csukakaviárt kínál és páratlanul finom tiszai pontyot süt. Magyarkanizsai otthonukban beszélgettünk velük.

A házasítás örömei

Laurent Comas

Megismerve az aszút, nehezen inna megint sauternes-i bort. Laurent Comas a sárospataki Pajzos Pincészet ügyvezetőjeként újra visszatérne a magyar piacra a 25. születésnapját ünneplő borászat tételeivel.

„A boldogság nem bonyolult dolog”

Figula Mihály

A balatonfüredi Figula Pincészet mindig is különleges embereket vonzott. Ide járt Esterházy Péter és Freund Tamás világhírű agykutató. Mihály a családi pincészetet alapító legendás édesapa tudását és jó kedvét is megörökölte. A borász nemrég kapta meg a 2019 Borászok Borásza díjat.

„Hogyan került ide ennyi férfi?”

Barta Anna

A borrajongók számára jól csengő név Barta Károlyé, a család mádi pincéje az élvonalba tartozik. Barta Anna úgy lépett az édesapja útjára, hogy közben a magáét járja. A Nagygombos Borászat az észak meghatározó rozékészítőjévé válhat. Vadromantika, játékos savak és egy fiatal női borász egy férfias szakmában.

Magyarádi virtus

Balla Géza

Az év bortermelője díjat a partiumi, ménesi borvidék meghatározó borásza, Balla Géza nyerte el. Az aradi borászt a Ceaușescu-rendszer örökségéről, a borkultúra „újraindításáról” és a megszenvedett ízekről kérdeztük.

A sváb szorgalom találkozása a magyaros leleménnyel

Koch Csaba

A sváb szorgalom találkozása a magyaros leleménnyel – ez lehet Koch Csaba titka, aki huszonöt éve talpalatnyi földről indult, és mára otthona, a hajós–bajai borvidék mellett Villányban és Szekszárdon is megvetette a lábát.

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. következő »

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.