Gasztroarcok  » Termelők

A sváb szorgalom találkozása a magyaros leleménnyel

Koch Csaba

A sváb szorgalom találkozása a magyaros leleménnyel – ez lehet Koch Csaba titka, aki huszonöt éve talpalatnyi földről indult, és mára otthona, a hajós–bajai borvidék mellett Villányban és Szekszárdon is megvetette a lábát.

Száz szónak is egy a vége: ezerjó

A móri Csetvei Pincészetnél

Csetvei Krisztina nappal a szőlőt fürkészi, majd szerelmes üzeneteket ír a hordókra, de még éjszaka is a pincével álmodik. Egy „gyüttment” Móron, aki elfogulatlan ízléssel keresi az ezerjó új arcait – amelyek mára Michelin-csillagos éttermek borlapjairól néznek vissza.

Feltámasztott törökverő

Tóth András

A Dunakanyarban egy kis borászat, a Borgarázs Manufaktúra tulajdonosa azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a filoxéra hatására elpusztult bogdányi dinka nevű szőlőfajtát feltámasztja szülőfalujában, Dunabogdányban, ahonnan ez a szőlő a nevét is kapta.

A tahitótfalui Magyar Családi Gazdaság

Magyar Zsombor

Népszerű ember: sorban állás a tejautomatánál és a háziorvosi rendelő előtt is. Édesapja után ő is háziorvos és gazdálkodó lett. Tanyájuk küldetésének a génmegőrzést, mellőzött fajták nevelését tartják.

A nyughatatlan borász

Szőke Mátyás

Az egész életművet ismerte el a Magyar Bor Akadémia azzal, hogy a mátrai Szőke Mátyást választotta tavaly Az Év Bortermelőjének, aki már akkor tapasztalt ember volt, amikor 1990- ben borászkodni kezdett. A gépészből lett világlátott falusi gazda, pontosan tudja, mi a jó misebor titka.

Testvérek között

A szekszárdi Sebestyén Pince

Szekszárdon születtem, székelyeket szerettem – így is bemutathatnák a Sebestyén szülők gyermekeiket: Csilla és Csaba a borvidék jeles másodgenerációs képviselői, akiktől megtudjuk, miért kóstolja meg a hazatérés ízét, aki Iván-völgyi bikavérüket issza.

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. következő »

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.