Gasztroarcok  » Termelők

Pünkösdi szerelmek

A badacsonyi Borbély Családi Pincészet

A birtok első szőlőtelepítése egyidős a borászati feladatok irányítását tíz éve átvevő Borbély Tamással. Ő és édesanyja mesél a nemzedéki szemléletváltásról, az egyre hosszabb balatoni nyárról és a romantikus badacsonyi lánykérésekről.

A bor teológiája

Rohály Gábor

Közel három évtizede fáradozik borkultúránk gazdagításán. A „Tanár Úr” több mint kétezer tanítvánnyal és számtalan előadással, könyvvel járult hozzá a magyar borszaknyelv megteremtéséhez. Nélküle nem lenne Borkalauz, Borkollégium, Borakadémia – de még talán professzionális borkóstolás sem. Rohály Gábort A bor teológiája című könyvéről kérdeztük.

Fiatal bikák, új csillagok

Nemzedékváltás az egri borvidéken

Egyikük bankot vezetett, a másik majdnem futballista lett, és volt, aki a bulik miatt kis híján félbehagyta borászati tanulmányait. Végül mind visszakanyarodtak a szőlőhöz. A szülők letették az alapokat, de a fiatalokra vár a feladat, hogy világmárkává tegyék a bikavért és az egri csillagot.

Végy egy kappant!

Raček Ádám és apja, Lubo őshonos szárnyasokat nevel

Elfeledett szárnyas a kappan, pedig a régi magyar konyha jól ismeri a húsát. Egy kassai állatorvos úgy döntött, hogy visszaadja a kappanok rangját. A magyar–szlovák határon, Pányok főutcáján vettek egy kis portát, ahol mindenki jól érzi magát. Ők is, meg a kappanok.

Nemesi romantika, polgári valóság

Béres István

Az elbűvölő Dőry-kastélyból borászatot építő Béres István az IT-szektorból érkezett a pincébe, ahol igyekszik minőségbiztosítással foglalkozni: vagyis kóstolni. A szekszárdi Szent Gaál Kastély és Borház tulajdonosaként a borkészítést Posevitz Ilonára bízza, az árazást pedig édesapja egy mondatára alapozza. Egy ember, aki tudja, hogyan akar meghalni.

Boldogok a borászok!

Kasnyik Tamás és Gábor

A felvidéki Kürt már ismert a magyar borrajongók számára. A kis falu nagy titka: hogyan képes néhány borász egy talpalatnyi földön világhírű bort készíteni. És még egy rejtély: hogyan tud Kasnyik Tamás és Gábor testvérharc nélkül irányítani egy pincészetet. A titok nyitja a borász, aki inkább bába, mint alkimista.

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. következő »

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.