Adventi kalendárium

Magyar Konyha

2023. november 30.

A Magyar Konyha adventi kalendáriumán minden nap kinyílik egy ablak. Ma, azaz 23-án egy remek halászlé receptet osztunk meg olvasóinkkal, melyet Erhardt Zoltán, a soproni Erhardt Étterem tulajdonosa mondott tollba nekünk.


Az Erhardt név már nemcsak egy soproni családi vendéglőt takar, hanem panziót és kovászos pékséget is. Az Erhardt család hagyományos karácsonyi halászlé elkészítésére vállalkozott, és azoknak nyújt segítő jobbot, akik még keresik a tökéletes halászlé receptjét.



Hozzávalók:

60 dkg vegyes halcsont

12 dkg tv paprika

8 dkg paradicsom

20 dkg vöröshagyma

3 dkg só

1 ek fűszerpaprika

32 dkg szürkeharcsafilé

1 db csípős vegyes paprika


Elkészítése:

A csontokból, vöröshagymából, tv paprikából, paradicsomból tartalmas alaplevet készítünk. Lepasszírozzuk, majd a tetején keletkező zsiradékra fűszerpaprikát szórunk. Lobogásig forraljuk. A feldarabolt szürkeharcsát sózzuk, majd tálalás előtt a hallébe főzzük. Csípős paprikával, ropogós kovászos kenyérrel tálaljuk.


Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

Kapcsolódó cikkek