Cikkek

Magyar Konyha

2023. június 22.

Magyar Konyha Főzőiskola , Bereznay Tamás

Ősszel elindult a Magyar Konyha Főzőiskola Bereznay Tamással. Havonta két alkalommal 12 fős csoportokban tartjuk a kurzusokat, ahol sorra kerülnek a magyar és a nemzetközi konyha legizgalmasabb fogásai. Amire számítani lehet: minőségi alapanyagok, technikai tudás, konyhai trükkök, tálalás. A közös főzés után közös vacsora, ahol neves magyar borászok tételeivel párosítjuk a fogásokat.


Séf: Bereznay Tamás


Időtartam: 4 óra


Létszám: 12 fő


Helyszín: Miele-bemutatóterem, 1022 Budapest, Alsó Törökvész út 2.


Időpontok:


Június 22., 16:00–20:00 - Tematika: Olasz konyha borkostolóval


A kurzus nem igényel konyhai tudást, kezdők és a haladók egyaránt jelentkezhetnek.

A kurzus során főzési technikákat, fortélyokat sajátíthatnak el Bereznay Tamás séftől.


Jelentkezés: elofizetes@magyarkonyhakiado.hu


Részvételi díj: 35 000 Ft/fő


(A résztvevők létszáma 12 fő, a jelentkezéseket a befizetések sorrendjében fogadjuk.)

Itt jelentkezhet: 




A séfről, Bereznay Tamásról, aki 2023 januártól ismét a Magyar Konyha csapatát erősíti


– Mivel foglalkozott az elmúlt években?


– Tettem a dolgomat, de nem a reflektorfényben. Éttermek munkáját segítettem, publikáltam.


– Idén visszatért a Magyar Konyhához. Nem ismeretlen a terep...


– Örömmel tértem vissza. Szeretek alkotni, pláne Körmendi Imre fotóssal, aki régi harcostársam. Rögtön meg is találtuk a közös hangot, amikor Petőfi kedvenc ételeit készítettük, amiket el is fogyasztottunk.


– A receptjei közérthetőek. Röviden, tömören instruál, és a végeredmény is remek. Mi a titok?


– Korán kezdtem a receptkönyvek olvasását, értek a nők, a háziasszonyok nyelvén, látom, mi fölösleges és hogyan lehet egyszerűsíteni. Ha gusztusos, de követhetetlen a recept, elmegy a kedv a főzéstől, de a szájbarágós sem jó. Azt hiszem, megtaláltam az arany középutat, és a Magyar Konyhánál, illetve a főzőkurzusokon is erre törekszem.


– Melyik a kedvenc szakácskönyve?


– Vízvári Mariskáé, aki adott a minőségre, vajjal sütött, használta a parmezánt, a bélszínt marhafaggyúba csomagolva érlelte. Minden egyes szava és megmozdulása egy csodás, régi világba kalauzol.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

Kapcsolódó cikkek