Ősszel elindult a Magyar Konyha Főzőiskola Bereznay Tamással. Havonta két alkalommal 12 fős csoportokban tartjuk a kurzusokat, ahol sorra kerülnek a magyar és a nemzetközi konyha legizgalmasabb fogásai. Amire számítani lehet: minőségi alapanyagok, technikai tudás, konyhai trükkök, tálalás. A közös főzés után közös vacsora, ahol neves magyar borászok tételeivel párosítjuk a fogásokat.
Séf: Bereznay Tamás
Időtartam: 4 óra
Létszám: 12 fő
Helyszín: Miele-bemutatóterem, 1022 Budapest, Alsó Törökvész út 2.
Időpontok:
Június 22., 16:00–20:00 - Tematika: Olasz konyha borkostolóval
Jelentkezés: elofizetes@magyarkonyhakiado.hu
Részvételi díj: 35 000 Ft/fő
(A résztvevők létszáma 12 fő, a jelentkezéseket a befizetések sorrendjében fogadjuk.)
Itt jelentkezhet:
A séfről, Bereznay Tamásról, aki 2023 januártól ismét a Magyar Konyha csapatát erősíti
– Mivel foglalkozott az elmúlt években?
– Tettem a dolgomat, de nem a reflektorfényben. Éttermek munkáját segítettem, publikáltam.
– Idén visszatért a Magyar Konyhához. Nem ismeretlen a terep...
– Örömmel tértem vissza. Szeretek alkotni, pláne Körmendi Imre fotóssal, aki régi harcostársam. Rögtön meg is találtuk a közös hangot, amikor Petőfi kedvenc ételeit készítettük, amiket el is fogyasztottunk.
– A receptjei közérthetőek. Röviden, tömören instruál, és a végeredmény is remek. Mi a titok?
– Korán kezdtem a receptkönyvek olvasását, értek a nők, a háziasszonyok nyelvén, látom, mi fölösleges és hogyan lehet egyszerűsíteni. Ha gusztusos, de követhetetlen a recept, elmegy a kedv a főzéstől, de a szájbarágós sem jó. Azt hiszem, megtaláltam az arany középutat, és a Magyar Konyhánál, illetve a főzőkurzusokon is erre törekszem.
– Melyik a kedvenc szakácskönyve?
– Vízvári Mariskáé, aki adott a minőségre, vajjal sütött, használta a parmezánt, a bélszínt marhafaggyúba csomagolva érlelte. Minden egyes szava és megmozdulása egy csodás, régi világba kalauzol.