A madridi Fusión és a san sebastiáni Gastronomika konferencia szervezői harmadik alkalommal rendezik meg "Tengerek találkozása" címmel a tengerek és óceánok ökoszisztémájának védelméről szóló konferenciát. Málaga után idén Tenerife a találkozó helyszíne.
Tengerbiológusok, antropológusok, halászok és séfek a főszereplői a Kanári szigeten megrendezésre kerülő konferenciának, ahol idén az óceánok védelme a fő téma, különös tekintettel az ENSZ-egyezményre, amely a nyílt tengerek élővilágának megőrzését tűzte ki célul. A dokumentum azért tekinthető áttörésnek, mert jogi keretet biztosít a tengeri védett területek, az élőlények, és a genetikai erőforrások védelméhez.
De mit is keresnek a séfek a tengerek védelméről szóló beszélgetéseken? A tengeri ételek védelme éppoly fontos, mint a tengeri élőlények megóvása. Ángel León, az Aponiente nevű három Michelin-csillagos étterem séfje, aki a „Tenger séfje” címet is elnyerte, minden évben új tengeri alapanyagok bemutatásával kápráztatja el a közönséget. Előadásában idén is arról szeretne beszélni, hogy a tenger kincseinek ne csak 1-2 %-át fogyasszuk, mert akkor veszélybe kerülnek, hanem ki kell próbálni a tengeri növényeket is.
Angel León
A júliusi konferencia előadói között lesz Lorna Muñoz chílei, Quique Dacosta valenciai Michelin-csillagos séf, Albert Adria, Andoni Aduriz, Diego Schattenhofer.
Az előadásokon szó lesz a tengeri biomasszáról, a tengeri biodiverzitás megőrzésének kereteiről, a halászok és a séfek közötti párbeszédről, és természetesen a tenger kincseinek sokszínűségéről.
Az előadások július 17-19 között regisztrációt követően ingyenesen meghallgathatók az alábbi linken.
https://www.encuentrodelosmares.com/en/perfil/inscripcion