Receptek

Almás-diós tészta kéksajt mártással

Vidra Péter (Rózsakert étterem, Esztergom) receptje

2021. február 12.

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 2 tojássárgája
  • 15 dkg dió
  • 30 dkg alma
  • 3 dl habtejszín
  • 15-20 dkg kék sajt
  • vaj
  • frissen őrölt fekete bors
  • szerecsendió

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A lisztet a tojásokkal és a sárgájukkal gyúrjuk össze, pihentessük lefóliázva hűtőben legalább fél órát. A meghámozott almát lereszeljük, pici sóval meghintjük, levét kinyomkodjuk.

A diót egészen finomra daráljuk majd összekeverjük az almával.

Frissen őrölt borssal fűszerezzük.

Sodrófával vagy géppel nyújtsuk ki a tésztát. Töltsük meg nekünk tetsző módon: vagy szúrjunk ki kerek formákat, betöltve hajtsuk félbe, vagy a kinyújtott tésztára tegyük a tölteléket, helyezzünk rá egy másik tésztalapot és így szúrjuk ki, majd zárjuk le. Lobogó sós vízben főzzük ki, majd forgassuk meg habzó vajban.

A mártáshoz a tejszínben olvasszuk fel a darabokra tört sajtot, forraljuk össze és frissen reszeljünk hozzá egy kis szerecsendiót.

Fotó: Boldog Ati

tészta , dió , zöld alma , alma , kéksajt