Receptek

Mézes vaníliafagylalt tökmagolajjal és ropogós tökmaggal

Szabó Julcsi és Manuela-Esther-Kreissl Sanchez receptje

2020. július 21.
  • 150 ml tej
  • 100 g méz
  • vanília
  • 330 ml friss tejszín habbá verve
  • tökmagolaj
  • serpenyőben pirított tökmag durvára vágva
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A tejet a mézzel és a vaníliával elkeverjük, a tejszínt habbá verjük. A vaníliás, mézes tejet fagylaltgépbe öntjük, majd hozzáadjuk a felvert tejszínhabot.

(Ha nincs fagylaltgépünk, egy jól záródó dobozban óvatosan összeforgatjuk a vaníliás, mézes tejet a tejszínhabbal, és betesszük a fagyasztóba. Időnként kivesszük, és széles mozdulatokkal átkeverjük.)

Amikor elkészült, tökmagolajjal megcsorgatva, ropogós tökmaggal meghintve fogyasztjuk.


tejszín , méz , tej , vanília , tökmagolaj , pirított tökmag

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra