Receptek

Sütőtökkrémleves mézes puszedlis túrógombóccal

Gyurik Gábor receptje

2020. július 30.
  • 1,2 kg sütőtök
  • 10 dkg póréhagyma
  • 30 dkg túró
  • 1-2 ek búzadara
  • 2 l alaplé
  • 0,3 dl tejszín
  • 1 db tojás
  • 5 dkg mézes puszedli


ADAG: 10 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A tököt félbevágjuk, kimagozzuk, majd 160 °C-os sütőben 40-50 percig sütjük.

Ezalatt a hagymát megfonnyasztjuk kevés olívaolajon, és hozzáadjuk a sütőtököt. Felöntjük alaplével, tejszínnel, és forrás után turmixoljuk. Ízesítjük sóval, esetleg mézzel.

A túrót áttörjük, hozzáadjuk a búzadarát, a tojást, sózzuk, majd jól összedolgozzuk.

Gombócolás előtt hűtőben pihentetjük.

Főzés után mézespuszedli-morzsába forgatjuk.


sütőtök , póréhagyma , túró , búzadara , alaplé , tejszín , tojás , mézes puszedli

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra