Receptek

Mandulás, zabpelyhes szelet szederrel

Nábelek Zsófia receptje

2021. május 12.
  • 120 g teljes kiőrlésű zabpehely
  • 1 ek kukoricakeményítő
  • 150 g eritrit
  • 6 g sütőpor (fél zacskó)
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 30 g darált vagy durvára vágott mandula
  • 100 g olaj
  • 1 db tojás
  • 30 g kakaópor
  • 30 g kókuszreszelék
  • 350 g joghurt
  • 10-15 szem szeder
  • 1 marék durvára vágott dió (vagy más olajos mag)
  • 1 kk só
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A zabpelyhet, az eritritet és a joghurtot egy tálban összekeverjük, és félretesszük 30 percre. Ezalatt a zabpehely hidratálódik, sütés után szaftosabb, puhább lesz a sütemény.

Összekeverjük a szárazanyagokat: a keményítőt, sütőport, szódabikarbónát, mandulát, kakaóport és kókuszreszeléket.

Fél óra leteltével a joghurtos alaphoz adjuk a tojást és az olajat, végül a masszához forgatjuk a szárazanyagokat is. Egy 20x30 centis, papírral kibélelt formába simítjuk és eloszlatjuk rajta a szedreket, végül megszórjuk a dióval vagy más maggal.

170 °C-ra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, eközben a sütemény megemelkedik, a szederszemek pedig beleolvadnak a masszába.

Hagyjuk langyosra hűlni, csak ezután szeleteljük.

TIPP: Sűrűbbre, tömörebbre is lehet készíteni ezt a süteményt, ha 2-3 evőkanálnyi teljes kiőrlésű lisztet adunk a masszához bekeveréskor.


zabpehely , kukoricakeményítő , sütőpor , szódabikarbóna , eritrit , mandula , olaj , tojás , kókuszreszelék , kakaópor , joghurt , szeder , dió

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra