Barna Ádám receptje
2018. augusztus 9.HOZZÁVALÓK:
- 250 g darált gyöngytyúkcomb
- 25 g száraz kenyérkocka
- 1 dl tej
- 20 g sonkahagyma dinsztelve
- 3 cl tejszín
- 3 cl pecsenyelé
- 1 db tojásfehérje fölverve
- 1 ek vágott petrezselyemzöld
- 1 ek vágott majoránna
- só, sarawak bors
HOZZÁVALÓK:
- 200 g gyöngytyúkmell
- 300 g kacsazsír
HOZZÁVALÓK:
- 120 g fejtett zöldborsó
- 3 cl olívaolaj
- 1 cl vágott menta és vágott petrezselyemzöld
- só, őrölt nepáli bors
HOZZÁVALÓK:
- 50 g cukorborsó
- 1 ek vágott petrezselyemzöld
- 1/2 ek vágott menta
- 20 g bébispenót
- só, cukor, citromlé
- 1 db cedrátcitrom a tálaláshoz
Gyöngytyúkfasírt elkészítése:
A kenyérkockát forró tejbe áztatjuk, hozzáadjuk a húshoz, majd a többi hozzávalóval is lazán összeforgatjuk. Jól kiáztatott sertéshálóba csomagoljuk, sütőben, 130 °C-on 72 °C-os maghőmérsékletig hőkezeljük, majd kacsazsíron körbesütjük.
Konfitált gyöngytyúkmell elkészítése:
A gyöngytyúkmellet 80 °C-os kacsazsírban 72 °C-os maghőmérsékletig hőkezeljük, majd serpenyőben megpirítjuk.
Zöldborsópüré elkészítése:
A zöldborsót darabosra törjük és fűszerezzük.
Zöldborsómártás elkészítése:
A bébispenótot, a mentát és a petrezselyemzöldet vízzel thermomixben előbb 65 °C-on, 8-as fokozaton 5 percet, majd hőfok nélkül, 3-as fokozaton 20 percet turmixoljuk. Ezután hozzáadjuk a cukorborsót, még 2 percig turmixoljuk és leszűrjük.
Tálalás:
A zöldborsómártást csak langyosítjuk, a julienre vágott cukorborsót citrusos vinegrette-tel marináljuk. Ropogósra kisütött gyöngytyúkbőrrel és sóval marinált cedrátcitrommal tálaljuk.
citrom , zöldborsó , gyöngytyúkcomb , gyöngytyúkmell , sonkahagyma , petrezsselyem , menta