Nagy Attila receptje
2021. október 25.- 400 g kápia
- 400 g tv paprika
- 200 g hagyma
- 100 g póréhagyma
- 200 g koktélparadicsom
- 4 db tojás
- 200 g bivalykolbász
- 50 g só
A kolbászt felkarikázzuk és langyos serpenyőben megpirítjuk.
A kiolvadt zsíron pároljuk meg az apróra vágott hagymát. A kápia és a tv paprikát 200 °C-os sütőben puhára sütjük (kb. 20 perc), még melegen lehúzzuk a héját.
Miután kihűlt, szép szalagokra vágjuk a paprikákat.
A maradék paprikadarabokat rádobjuk a hagymára, és a fele koktélparadicsommal lassú lángon pároljuk, hogy ne forrjon el a leve.
10 perc főzés után egy finom szűrőn leszűrjük, és csak a levét tartjuk meg. Ebben a lében melegítjük fel a paprikákat és a többi koktélparadicsomot.
A kolbász maradék zsírján készítünk egy tojásomlettet, ezt csíkokra vágva adjuk a lecsóhoz.
A legvégén adjuk hozzá a pirított kolbászt.
kápia paprika , tv-paprika , póréhagyma , vöröshagyma , tojás , koktélparadicsom , bivalykolbász