Receptek

Tojásos lecsó bivalykolbásszal

Nagy Attila receptje

2021. október 25.
  • 400 g kápia
  • 400 g tv paprika
  • 200 g hagyma
  • 100 g póréhagyma
  • 200 g koktélparadicsom
  • 4 db tojás
  • 200 g bivalykolbász
  • 50 g só
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A kolbászt felkarikázzuk és langyos serpenyőben megpirítjuk.

A kiolvadt zsíron pároljuk meg az apróra vágott hagymát. A kápia és a tv paprikát 200 °C-os sütőben puhára sütjük (kb. 20 perc), még melegen lehúzzuk a héját.

Miután kihűlt, szép szalagokra vágjuk a paprikákat.
A maradék paprikadarabokat rádobjuk a hagymára, és a fele koktélparadicsommal lassú lángon pároljuk, hogy ne forrjon el a leve.

10 perc főzés után egy finom szűrőn leszűrjük, és csak a levét tartjuk meg. Ebben a lében melegítjük fel a paprikákat és a többi koktélparadicsomot.

A kolbász maradék zsírján készítünk egy tojásomlettet, ezt csíkokra vágva adjuk a lecsóhoz.

A legvégén adjuk hozzá a pirított kolbászt.


kápia paprika , tv-paprika , póréhagyma , vöröshagyma , tojás , koktélparadicsom , bivalykolbász

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra