Küronya Márk és Litauszki Zsolt receptje
2021. november 15.- 300 g friss brokkoli
 - 500 ml kókusztej
 - 1 szál citromnád
 - 5 db kaffir lime levele
 - 50 g galanga
 - 10 g zöld csili
 - 4 szelet kovászos kenyér
 - 50 ml szezámolaj
 - szezámmag
 - 4 g só
 
A brokkolikat rózsáira szedjük, lobogó sós vízben leforrázzuk, majd jeges vízfürdőben visszahűtjük. 
A legszebb rózsákat félretesszük a díszítéshez. 
A szezámolajon lepirítjuk a lime-levelet, a feldarabolt citromnádat és a felszeletelt galangát. Rövid pirítás után felöntjük a kókusztejjel, és lassú forralással visszaredukáljuk az egyharmadára. 
Beleszűrjük egy turmixgépbe. A leszűrt kókuszkrémhez adjuk a brokkolit, és leturmixoljuk.
A kovászos kenyeret felszeleteljük, megpirítjuk. 
A pirítóst megkenjük a brokkolikrémmel, és a félretett brokkolirózsákkal díszítjük. Megszórjuk szezámmaggal és meglocsoljuk pár csepp szezámolajjal.
![]()
brokkoli , kókusztej , citromnád , galanga , kaffir lime levele , zöld csili , szezámmag , szezámolaj , kenyér
                    
                
        



