Receptek

Akácmézes kacsamájbonbon szilvával, brióssal

Haraszti Zsolt receptje

2021. december 20.
  • 50 g akácméz
  • 200 g kacsamáj
  • 150 g tejszín
  • 2 db lapzselatin
  • 1 kg szilva
  • 100 g barna cukor
  • 1 dl szusiecet
  • 1 dl mirin (japán rizsbor)
  • 250 g liszt
  • 3 db tojás
  • 6 g élesztő
  • 25 g cukor
  • 125 g vaj
  • 1 tk só
  • céklapor ízlés szerint
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A kacsamájat felszeleteljük és forró serpenyőben megsütjük. A tejszínt felmelegítjük, beletesszük a sült kacsamájat, a mézet és a hideg vízben kiáztatott lapzselatint. Összeturmixoljuk, majd formába öntjük.

Mélyhűtőbe tesszük, és kidermesztjük.


A szilvát megmossuk, kimagozzuk, háromnegyedét lassan elkezdjük főzni barna cukorral, lekvárnak.
A megmaradt szilvát mirin és szusiecet keverékébe tesszük.

A brióshoz a lisztet, cukrot, sót, élesztőt összekeverjük, egyesével hozzáadjuk a tojásokat és hozzákeverjük az olvasztott vajat.

Kivajazott formába tesszük, majd 170 °C-os sütőbe helyezzük 6-7 percre (mérettől függően).


A megsült brióst kivesszük, az egyiket szétmorzsoljuk és a tányérra szórjuk. A többi brióst felszeleteljük, majd egy forró serpenyőben megpirítjuk.

A megfagyott kacsamájat céklaporba forgatjuk, szilvalekvárral és marinált szilvával tálaljuk.




akácméz , kacsamáj , tejszín , lapzselatin , szilva , barna cukor , szusiecet , mirin , céklapor , liszt , tojás , élesztő , vaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra