Haraszti Zsolt receptje
2021. december 20.- 50 g akácméz
- 200 g kacsamáj
- 150 g tejszín
- 2 db lapzselatin
- 1 kg szilva
- 100 g barna cukor
- 1 dl szusiecet
- 1 dl mirin (japán rizsbor)
- 250 g liszt
- 3 db tojás
- 6 g élesztő
- 25 g cukor
- 125 g vaj
- 1 tk só
- céklapor ízlés szerint
A kacsamájat felszeleteljük és forró serpenyőben megsütjük. A tejszínt felmelegítjük, beletesszük a sült kacsamájat, a mézet és a hideg vízben kiáztatott lapzselatint. Összeturmixoljuk, majd formába öntjük.
A szilvát megmossuk, kimagozzuk, háromnegyedét lassan elkezdjük főzni barna cukorral, lekvárnak.
A megmaradt szilvát mirin és szusiecet keverékébe tesszük.
A brióshoz a lisztet, cukrot, sót, élesztőt összekeverjük, egyesével hozzáadjuk a tojásokat és hozzákeverjük az olvasztott vajat.
A megsült brióst kivesszük, az egyiket szétmorzsoljuk és a tányérra szórjuk. A többi brióst felszeleteljük, majd egy forró serpenyőben megpirítjuk.
akácméz , kacsamáj , tejszín , lapzselatin , szilva , barna cukor , szusiecet , mirin , céklapor , liszt , tojás , élesztő , vaj