Receptek

Paprikás csirke

Kasuba László receptje

2022. február 21.
  • 5 dkg libazsír
  • 2 db vöröshagyma
  • 20 dkg kápia paprika
  • 20 dkg paradicsom
  • 5 dkg fokhagyma
  • 80 dkg csirkecomb feldarabolva
  • 4 d l csirkealaplé
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • köménymag
  • fűszerpaprika
  • só, bors
ADAG: 6 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A vöröshagymát apróra vágjuk, a libazsíron lassan karamellizáljuk, majd amikor aranybarna színt kapott, hozzáadjuk az apróra vágott kápiát, a paradicsomot, és így főzzük lassú tűzön tovább.

Amikor a paradicsomban lévő víz elpárolgott, félrehúzzuk, leturmixoljuk, hozzáadjuk a csirkecombokat, a fűszereket és az alaplevet, majd tovább főzzük kb. fél órán át.

Habarást készítünk, a paprikás szószból kivett mártással hőkiegyenlítjük, hozzáadjuk a maradék mártásunkhoz, kiforraljuk, és a mártást leszűrjük.

Galuskával tálaljuk.


vöröshagyma , fokhagyma , paradicsom , kápia paprika , csirkecomb , csirkealaplé , tejföl , liszt , libazsír , köménymag , fűszerpaprika

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra