Receptek

Roston sült kolbászkák

Készítette: Mautner Zsófia - Kövi Pál: Erdélyi lakoma c.kötet receptje

2020. július 13.

(15 darab)

  • 50 dkg darált hús (sertés, marha, birka vegyesen)
  • só, bors
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 tk szárított csombor
  • 2 gerezd fokhagyma, reszelve

Erdélyi paradicsomsaláta
Hozzávalók:

  • 50 dkg érett paradicsom
  • só, bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 ek fehérborecet
  • 1 tk mustár
  • 1 tk méz
  • 1 dl olívaolaj
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A kétszer-háromszor egészen finomra darált húst összekeverjük sóval, borssal, szódabikarbónával, csomborral és a reszelt fokhagymával. A keveréket egy ideig – akár két napig – hűtőben hagyjuk, érleljük, majd nedves kézzel 5 cm-es kolbászkákat formázunk belőle. Faszenes grillen vagy serpenyőben kisütjük.

Erdélyi paradicsomsaláta elkészítése:
A paradicsomokat megmossuk és felszeleteljük. Megsózzuk, rászórjuk a finomra aprított petrezselymet. Kikeverjük az öntetet: az ecethez adjuk a mustárt, mézet, majd vékony sugárban az olajat, és ráöntjük a paradicsomra.


darált hús , szódabikarbóna , fokhagyma , csombor , paradicsom , petrezselyem , fehérborecet , mustár , méz , olívaolaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra