Kecskeméti Krisztián és Kovács Sándor receptje
2018. május 23.ALAPKRÉM
HOZZÁVALÓK:
- 4 db egész tojás
- 6 dkg cukor
- 1 mk citromlé
CUKORSZIRUP
HOZZÁVALÓK:
- 10 dkg cukor
- 0,5 dl víz
SPÁRGAMOUSSE
HOZZÁVALÓK:
- 15 dkg forrázott spárga
- 1/2 adag cukorszirup
- 10 dkg tejszínhab
- 2 db lapzselatin
- 1 mk citromlé
- 3 szál kakukkfű
- 1/3 alapkrém
KARAMELL
HOZZÁVALÓK:
- 1/3 alapkrém
- 6 dkg cukor
- 10 dkg tejszínhab
- 1 dl tejszín
- 1 tk vaj
REBARBARÁS MASCARPONEKRÉM
HOZZÁVALÓK:
- 1/3 adag alapkrém
- 1/2 adag cukorszirup
- 15 dkg rebarbara
- 6 dkg tejszínhab
- 2 db lapzselatin
- 10 dkg mascarpone
karamellel
(6 fő részére)
ALAPKRÉM
HOZZÁVALÓK:
4 db • egész tojás
6 dkg • cukor
1 mk • citromlé
CUKORSZIRUP
HOZZÁVALÓK:
10 dkg • cukor
0,5 dl • víz
SPÁRGAMOUSSE
HOZZÁVALÓK:
15 dkg • forrázott spárga
1/2 adag • cukorszirup
10 dkg • tejszínhab
2 db • lapzselatin
1 mk • citromlé
3 szál • kakukkfű
1/3 • alapkrém
ELKÉSZÍTÉSE:
A spárgát átfőzzük a cukorsziruppal és turmixoljuk. Hozzáadjuk a beáztatott lapzselatint és a kakukkfüvet. Az alapkrémhez vízgőz felett habosra keverjük a hozzávalókat. Harmadát a kihűlt spárgához adjuk a citromlével és a tejszínhabbal. Formába töltjük, 2-3 órára behűtjük.
KARAMELL
HOZZÁVALÓK:
1/3 • alapkrém
6 dkg • cukor
10 dkg • tejszínhab
1 dl • tejszín
1 tk • vaj
ELKÉSZÍTÉSE:
A cukrot világosbarnára olvasztjuk, vaj és tejszín hozzáadásával karamellt készítünk. Amikor meghűlt, hozzátesszük az alapkrémet és a habot, majd kidermesztjük.
REBARBARÁS MASCARPONEKRÉM
HOZZÁVALÓK:
1/3 adag • alapkrém
1/2 adag • cukorszirup
15 dkg • rebarbara
6 dkg • tejszínhab
2 db • lapzselatin
10 dkg • mascarpone
ELKÉSZÍTÉS:
A tisztított rebarbarát darabolás után cukorszirupban főzzük, hozzátesszük az áztatott lapzselatint. Ha kihűlt, az alapkrém, tejszínhab és a mascarpone kerül bele, majd jól kidermesztjük.
TÁLALÁS:
A habokat és a krémet elhelyezzük a tányéron, karamellmártással tálaljuk, virágzó kakukkfűvel díszítjük. Ha módunkban áll, eperszószt is adhatunk hozzá.