A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Töltött dámcomb friss salátával

Ifj. Tóth József receptje

2021. július 29.
  • 90 dkg dámcomb
  • 20 dkg bacon
  • 15 dkg trappista félkemény sajt
  • 150 ml tejföl
  • 10 g fokhagyma
  • 1 fej jégsaláta
  • 50 g madársaláta
  • 50 g rukkola
  • 50 g trikolor paprika
  • 20 g uborka
  • 20 g paradicsom
  • 10 g lila hagyma
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 ek borecet
  • 1 kk mustár
  • porcukor, só, bors

BUNDÁZÁSHOZ:

  • tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
ADAG: 5 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A dámcombot felszeleteljük és vékonyra klopfoljuk, megsózzuk és félretesszük.

Összeállítjuk a tölteléket.


A tejfölt és a zúzott fokhagymát összekeverjük, a sajtot felszeleteljük, a paprikát 2 cm-es csíkokra vágjuk.

A húst magunk elé terítjük, és megtöltjük a következő sorrendben. Először a sajtot helyezzük a húsra, erre kerül rá a fokhagymás tejföl, majd színenként egy-egy szelet paprika. Végül a  töltelék tetejére helyezzük a bacont, és a hús másik felével betakarjuk, úgy, hogy a töltelék középen maradjon.

A megtöltött húsokat bundázzuk, és bő olajban aranybarnára sütjük.


A salátához a zöldségeket megmossuk és előkészítjük. A paprikát és a lila hagymát vékony csíkokra, a paradicsomot és az uborkát pedig szeletekre vágjuk. A végén az egészet összekeverjük.

Az öntethez a mustárt a fehérborecettel, majd az olívaolajjal is összekeverjük, és ízlés szerint fűszerezzük (só, bors, porcukor).

Az elkészült öntetet a salátára öntjük, és azonnal tálalhatjuk.  



dámcomb , bacon , sajt , tejföl , fokhagyma , madársaláta , jégsaláta , rukkola , trikolor paprika , lila hagyma , zsemlemorzsa , tojás , liszt , mustár , borecet , olívaolaj , paradicsom , uborka

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra