Ifj. Tóth József receptje
2021. július 29.- 90 dkg dámcomb
- 20 dkg bacon
- 15 dkg trappista félkemény sajt
- 150 ml tejföl
- 10 g fokhagyma
- 1 fej jégsaláta
- 50 g madársaláta
- 50 g rukkola
- 50 g trikolor paprika
- 20 g uborka
- 20 g paradicsom
- 10 g lila hagyma
- 3 ek olívaolaj
- 1 ek borecet
- 1 kk mustár
- porcukor, só, bors
BUNDÁZÁSHOZ:
- tojás
- liszt
- zsemlemorzsa
A dámcombot felszeleteljük és vékonyra klopfoljuk, megsózzuk és félretesszük.
A tejfölt és a zúzott fokhagymát összekeverjük, a sajtot felszeleteljük, a paprikát 2 cm-es csíkokra vágjuk.
A húst magunk elé terítjük, és megtöltjük a következő sorrendben. Először a sajtot helyezzük a húsra, erre kerül rá a fokhagymás tejföl, majd színenként egy-egy szelet paprika. Végül a töltelék tetejére helyezzük a bacont, és a hús másik felével betakarjuk, úgy, hogy a töltelék középen maradjon.
A salátához a zöldségeket megmossuk és előkészítjük. A paprikát és a lila hagymát vékony csíkokra, a paradicsomot és az uborkát pedig szeletekre vágjuk. A végén az egészet összekeverjük.
Az öntethez a mustárt a fehérborecettel, majd az olívaolajjal is összekeverjük, és ízlés szerint fűszerezzük (só, bors, porcukor).
dámcomb , bacon , sajt , tejföl , fokhagyma , madársaláta , jégsaláta , rukkola , trikolor paprika , lila hagyma , zsemlemorzsa , tojás , liszt , mustár , borecet , olívaolaj , paradicsom , uborka