Receptek

Hajdinakása hideg tejjel

Molnár László receptje

2021. szeptember 5.
  • 2 bögre hajdinakása
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 4 dl tej

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb

A szalonnát apró kockára vágjuk, és kisütjük a zsírját. Kivesszük a szalonnát, és a zsírban aranysárgára pirítjuk a vöröshagymát.

Hozzáadjuk a hajdinát, megsózzuk, visszatesszük bele a szalonnát, majd felöntjük két bögre vízzel, és lassú tűzön, fedő alatt addig főzzük, míg a kása fel nem szívja az összes vizet.

A kész kását mélytányérba szedjük, és köré öntjük a hideg tejet.


szalonna , tej , vöröshagyma , hajdinakása

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra