Receptek

Bíró Lajos piaci fasírtja

Bíró Lajos receptje

2022. március 1.

egy rúdhoz:

  • 8 db zsömle
  • 6 db tojás
  • 1 kg darált lapocka (4-es tárcsán ledarálva)
  • só, bors
  • 25 dkg rillette
  • fűszerpaprika
  • 5 gerezd fokhagyma
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A zsemléket félbetépjük, vízben áztatjuk, majd kinyomkodjuk. A tojásokat elkeverjük, a fokhagymát összezúzzuk. Ezután minden összetevőt jó alaposan összedolgozunk.

Pástétomformába töltjük, és 160 °C-on másfél óra alatt készre sütjük.


Kivesszük a formát a sütőből, és miután kicsit kihűlt, kifordítjuk, majd némi súllyal lepréseljük. Így jobban tarja a formát, és később könnyebb szeletelni.

Ha kihűlt, kétujjnyi szeleteket vágunk belőle, és mehetnek a zsemlébe.
(Bíró Lajos a fasírtszeletet rostlapon megpirítja, így a belseje is átlangyosodik. Sőt, a rostlapon még rillette-et is hozzápirít. Ezen kívül a zsemlébe csak szeletelt csemegeuborka és mustár kerül.)


zsömle , tojás , lapocka , fokhagyma , fűszerpaprika

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra