Receptek

Világbajnok Bun Cha

Az Opium étterem receptje

2024. augusztus 19.


Pác és hús:

4 ek osztrigaszósz

2 ek halszósz

2 ek cukor

2 ek szezámolaj

2 ek olaj

1 kk bors

2 kk tengeri só

1 kg császárhús

Szósz Hozzávalók:

1000 ml víz

180 ml halszósz

100 ml rizsecet

145 g cukor

3 kk aprított fokhagyma és csili

Köret Hozzávalók:

fejes saláta, perilla, karalábé, répa, koriander – ízlés szerint

500 g bun rizstészta


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Tegyük a pác alapanyagait egy tálba, keverjük össze. Szeleteljük hajszálvékonyra a húst, daraboljuk 5 centis egységekre és tegyük a pácba. Hagyjuk benne állni fél órát. 180 fokos sütőben süssük addig, míg aranybarna lesz.

A bun rizstésztát tegyük a forrásban lévő vízbe, és hagyjuk a vízben addig, amíg puha lesz. Ügyeljünk rá, hogy ne főzzük túl, akkor jó, ha rugalmas marad az állaga. Keverjük össze a szósz alapanyagait egy tálban.

A saláta- és perillaleveleket göngyöljük össze, majd vágjuk félcentis csíkokra. A koriandert csokorba fonva szeleteljük fel tetszés szerint, a répát és a karalábét pedig csíkokra.

Tálalás: Tegyük egy mély tálban alulra a tésztát, körbe a zöldségeket, a húst pedig középre. A szószt egy kis tálkában kínáljuk mellé. 



Opium , Bun cha , indokína , indokína ízei

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

Kapcsolódó cikkek