Receptek

Fogasfilé édesköménnyel, sós túrógombóccal

Jahni László receptje

2020. július 24.
  • 60 dkg fogasfilé
  • 2 ek étolaj
  • 1 db édeskömény
  • 5 dl halalaplé
  • 1/2 db citrom
  • 50 g vaj
  • 20 dkg túró
  • 75 g búzadara
  • 2 db tojás
  • só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A fogasfilét megsózzuk, és forró serpenyőben étolajon a bőrös oldalán félkészre sütjük. Kivesszük a serpenyőből és félrerakjuk.

Az édesköményt cikkekre vágjuk, a serpenyőben megpirítjuk, felöntjük az alaplével (halcsontokból kevés zöldséggel rövid ideig főzött, intenzív hallé), és citromlevet adunk hozzá.

Beforraljuk, belerakjuk a halfiléket, és készre pároljuk. Hideg vajdarabkákkal dúsítjuk, és az édeskömény finomra vágott levelét hozzákeverjük.

Az áttört túrót, búzadarát tojással és sóval összekeverjük, apró túrógombócokat formázunk. Hűtőben pihentetés után sós vízben kifőzzük.
A halat az édesköménnyel és a túrógombóccal tálaljuk.




túró , édeskömény , fogasfilé , étolaj , halalaplé , citrom , vaj , búzadara , tojás

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra