Laki Zsombor receptje
2020. augusztus 6.Tápiókakrém
Hozzávalók:
- 400 ml kókusztej
- 100 ml tejszín
- 100 ml víz
- 50 g Koronás Kristálycukor
- 4 cl Malibu rum
- 125 g apró szemű tápiókagyöngy
- csipet só
Panna cotta
Hozzávalók:
- 200 ml kókusztej
- 150 ml tejszín
- 50 g Koronás Kristálycukor
- 4 cl Malibu rum
- 2 lap zselatin
- csipet só
Maracujazselé
Hozzávalók:
- 100 ml víz
- 100 g Koronás Kristálycukor
- 250 g passiógyümölcs-püré
- 3 lap zselatin
Karamellszósz
Hozzávalók:
- 225 g Koronás Kristálycukor
- 25 g glükóz
- 50 ml víz
- 125 g passiógyümölcs-püré
Kókuszmorzsa
Hozzávalók:
- 50 g vaj
- 50 g Koronás Porcukor
- 50 g liszt
- 50 g kókuszreszelék
Kókuszfagylalt
Hozzávalók:
- 500 g kókuszpüré
- 100 g glükózszirup
- 10 ml citromlé
- 40 g kókuszreszelék
- 100 ml kókusztej
Maracujahab
Hozzávalók:
- 250 ml passiógyümölcs-püré
- 250 g tojássárgája (12-13 tojásból)
- 4 db egész tojás
- 150 g Koronás Kristálycukor
- csipet só
A vizet felforraljuk, állandó kevergetés mellett hozzáadjuk a tápiókagyöngyöt,
Panna cotta elkészítése:
A lapzselatint jeges vízbe áztatjuk. A többi hozzávalót összekeverjük, és addig melegítjük, míg a cukor fel nem oldódik, majd hozzáadjuk a kinyomkodott lapzselatint. A tápióka tetejére öntjük körülbelül egy centiméter vastagon, és
A gyümölcszseléhez az előbbi elkészítési mód szerint összemelegítjük a hozzávalókat, majd hozzáadjuk a lapzselatint, és addig keverjük, amíg teljesen elolvad.
Karamellszósz elkészítése:
A vízből és a cukorból szirupot készítünk, majd addig forraljuk, amíg karamellizálódni kezd. Ezután a pürét lassú tűzön óvatosan hozzákeverjük, vigyázva az esetleges felcsapódó forró gőzre.
A kókuszos morzsához a vajat a cukorral habosra keverjük. A kókuszreszeléket és a lisztet fokozatosan hozzáadagolva egy morzsalékos tésztát készítünk, majd
Kókuszfagylalt elkészítése:
A fagylalthoz a hozzávalókat összekeverjük, majd botmixerrel egyneműsítjük. Fagylaltgépben elkészítjük.
Maracujahab elkészítése:
Az alapanyagokat fém keverőtálban simára keverjük, majd vízgőz felett, folyamatos kevergetés mellett 82 °C-on felmelegítjük. Átszűrve szifonba töltjük.
A pohárba töltött alkotóelemek tetejére szedünk egy kiskanál kókuszmorzsát, majd ráhelyezünk egy gombóc fagylaltot.
Az édes-savanyú, zamatos trópusi termés önmagában több textúrát és ízt rejt. A selymes gyümölcshús, a roppanós magok, a fanyar íz a desszertek egyik legfinomabb alapanyaga.
tápióka , kókusztej , tejszín , Malibu rum , tápiókagyöngy , zselatin , vaj , liszt , glükóz , kókuszreszelék , passiógyümölcs , citromlé