A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Zöld kardamomos malabi passion fruittal

Segal Viktor receptje

2012. február 16.
  • 0,8 l tej
  • 50 g rizsliszt
  • 50 g cukor
  • 1 rúd vanília, félbevágva, kimagozva
  • 4 db zöld kardamom, héjából kivéve, finomra darálva
  • 4 db friss passion fruit, félbevágva, húsa kanállal kiszedve
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

ELKÉSZÍTÉSE:
Melegítsük fel a tej háromnegyedét a cukorral, a kardamommal és a vaníliával.
A maradékot csomómentesen keverjük el a rizsliszttel. További 10 percet főzzük alacsony lángon, vigyázva, hogy a tej ne forrjon fel.
Ekkor vegyük ki a vaníliarudat, adjuk hozzá a maradék tejet, és 3-4 perc alatt forraljuk fel, amíg be nem sűrűsödik. Azonnal vegyük le a tűzről, öntsük üvegedényekbe, és hűtsük ki.

TÁLALÁSA:
Tálaláskor kanalazzuk a gyümölcsöt a malabi tetejére.



kardamom , passion fruit , rizsliszt , tej , vaníliarúd