Hírek

Magyar Konyha

2024. május 9.

A 2008-ban alapított Costes Group nevéhez nem csupán Budapest első Michelin-csillagos étterme fűződik - a Gerendai Károly nevével fémjelzett cégcsoporthoz immár számos gasztronómiai márka tartozik, most pedig egy újabb izgalmas együttműködésre derült fény.


A Mizsei János séf nevéhez kapcsolódó, és már hosszú évek óta a hazai gasztronómia élvonalába tartozó MÁK restaurant idén tavasztól szintén a Csoport égisze alatt folytatja útját, miután Gerendaiék a napokban megvásárolták az étterem 50 százalékát.


„Mindig is szimpatizáltam a MÁK étterem laza, fiatalos, ugyanakkor rendkívül magas színvonalon megvalósított koncepciójával, ezért amikor az eddigi tulajdonos megkeresett, hogy az átalakításokhoz és a szükségesnek ítélt fejlesztésekhez tőkére, illetve szakmai, menedzsment támogatásra lenne szükségük, örömmel mondtam igent az együttműködésre és a felajánlott üzletrészre. Ez a lehetőség ráadásul tökéletesen illeszkedett a cégcsoportunk stratégiájába is, hiszen az elmúlt években az iparágat sújtó nehézségek kapcsán már korábban arra a döntésre jutottunk, hogy megpróbálunk előre menekülni és újabb vendéglátó projektekbe belevágni. Ennek a stratégiának a jegyében már több új projektbe is belekezdtünk, úgyhogy nem árulok el nagy titkot, ha elmondom, hogy a közeljövőben még lesznek további bejelentéseink is.




Hiszek abban, hogy Mizsei Jani és csapata egyszerre meg tud felelni a Michelin teszterek magas elvárásainak, és egy fiatalabb, de a minőségi gasztronómia iránt már érdeklődő közönség igényeinek. Ráadásul a környezettudatosságuk és a hely egyedi hangulata kifejezetten jól illeszkedik a jelenlegi világtrendekbe” – mondta el Gerendai Károly, a Costes Group alapítója és társtulajdonosa.


„Az eddig megtett úton sajnos az örömök mellett számos nehézség is akadt, a pandémiától, a rezsi- és inflációs válságig, ezért miközben számos megerősítést kaptunk, hogy jó úton járunk, a bevételeink sajnos nem tudták kellően fedezni a továbbfejlődéshez szükséges kiadásokat. Ráadásul mindannyian eltökéltek vagyunk abban, hogy szeretnénk tovább haladni a megkezdett úton és még kiemelkedőbb vendégélményt nyújtani. Ezért például a közelmúltban kialakítottunk egy séfasztalt is, ahol közvetlenül a vendégek előtt készülnek el az ételek, illetve egy új üzletvezetőt (Csernák Botondot) is sikerült hazacsábítanunk a három Michelin csillagos, stockholmi Frantzen étteremből. A céljaink maradéktalan beteljesüléséhez viszont szükségesnek láttam a finanszírozás biztosabb alapokra helyezését, ezrt Gerendai Károlyt pár hónapja egy ajánlattal kerestem meg. Kifejezetten megnyugtató volt számomra, amikor az együttműködés megbeszélése kapcsán azt hallottam, hogy a Costes csapata a konyhai koncepciónkba és a séfünk szakmai munkájába egyáltalán nem szeretne beleszólni, sőt ragaszkodnak hozzá, hogy Jánosnak legyen hosszútávú szerződése és tulajdonrésze is az étteremben, mivel én is benne látom a még sikeresebb jövőnk zálogát" – ismertette Koltai Gábor, a MÁK étterem alapítója és ügyvezetője.




 „A Costes csoport partnersége újabb izgalmas kalandot, szakmai kihívások sorát és fejődési lehetőséget nyújt számunkra. Külön örömmel tölt el, hogy a Costes is támogatja az általunk kidolgozott regionális, farm-to-table koncepciót. Károly csapata szakmai alázattal és kellő érzékenységgel, új lehetőségek sorát kínálja számunkra, miközben lehetőséget ad a MÁK eredeti koncepciójának kiteljesítésére” – mondta  Mizsei János az új menü és az együttműködés sajtóeseményén.



Kapcsolódó cikkek