Június 3-án hétfőn este adták át a Dining Guide Év Étterme gála díjait. A mezőny nem változott, új, izgalmas szereplők nem léptek be az elit alakulatba.
A Dining Guide 2005 óta adja át díjait. Az elmúlt években a Dining Guide TOP 10 ranglistát két-három Michelin-csillagos külföldi séf segítségével állították fel és ők határozták meg, hogy az adott évben mely étterem nyerje el az Év Étterme díjat. A külföldi séfek az éttermi tesztelések utolsó fázisában érkeztek Magyarországra és a TOP 25 étterem tesztelése után hozták meg a döntésüket. Ezt a feladatot idén a Dining Guide már önállóan végezte el, de a munkájukat továbbra is segítette Fausto Arrighi, a Michelin Guide legendás egykori igazgatója, aki tanácsadóként nyolc éve közreműködik az Étteremkalauz munkájában.
Herczeg Zoltán hangsúlyozta, hogy az elmúlt húsz évben a magyar vendéglátóhelyek modernizációjával együtt a Dining Guide tesztelési metódusa és a kiadvány is folyamatosan fejlődött, látásmódjuk, felkészültségük és tevékenységük megfelel az európai étteremkalauzok színvonalának. „A Dining Guide Étteremkalauz hazai produktum, amellyel a magyar vendégeket segítjük az étterem választásban. A Michelin szempontrendszereit is jól ismerjük és azt látjuk, hogy a vizsgálati metódus náluk ugyanaz, mint náluk. Minden étteremkalauz objektivitásra törekszik – mi a Michelin Guide-hoz hasonlóan nem étteremkritikákat írunk, hanem a saját kritérium-rendszerünknek megfelelően pontszámokkal és éttermi sorrendek felállításával adunk tájékoztatást a minket olvasóknak.”
Dining Guide Év Étterme Díj: SALT Budapest
Különdíjak:
Dining Guide Restaurant Best Of The Best / Stand Étterem
Dining Guide - Bibo Az Év Fenntartható Étterme / Natura Hill Zebegény
Dining Guide - BMW Az Év Innovatív Konyhája / Onyx Műhely
Dining Guide Az Év Alternatív Vendéglátóhelye / Buborék Csopak
Dining Guide - Master Good Az Év Séfje / Rosenstein Róbert (Rosenstein Vendéglő)
Dining Guide - Chef Market Az Év Ifjú Séfje / Pohner Ádám (Iszkor)
Dining Guide Pastry Shop Best Of The Best / Málna The Pastry Shop
Dining Guide Az Év Cukrászdája / Málna The Pastry Shop
Dining Guide Az Év Éttermi Cukrásza / Szűcs Árpád (Kollázs Brasserie&Bar)
Dining Guide - Mobilsofa Az Év Szerethető Étterme / Goli fire hearted kitchen
Dining Guide Életműdíj / Nyíri Szása (Arany Kaviár)
Dining Guide Az Év Koktélbárja / Múzsa
Dining Guide - Magyar Bormarketing Ügynökség Az Év Sommelier-je / Rácz Imre (Spago)
Dining Guide Az Év Szállodája / Matild Palace, a Luxury Collection Hotel
TOP Éttermek:
Stand Restaurant
Platán Gourmet
Rumour
SALT Budapest
Babel
42 Restaurant
Essência
Costes
Borkonyha
Spago
Sauska 48
Costes Downtown
Pajta