Hírek

Magyar Konyha

2022. november 18.

Januárban jön a Bocuse d'or világdöntő. A magyar csapat vezetői úgy gondolják, hogy 2023-ban megérkezhet a nemzeti csapat első dobogós helyezése. Ami biztos, hogy a tányér témája után megérkezett a második versenyfeladat is.



A Bocuse d’Or döntőjében 2023. január 22-23-án a világ minden tájáról összesen 24 csapat méri össze tudását, méghozzá két feladat mentén. Ami eddig tudható volt, hogy a tálra ördöghalnak kell kerülnie – két fej nélküli két kilós darabnak. Mellé 5-6 Szt. Jakab kagylót kell helyezni, köré pedig két kiló kagylót halmozhatnak  a versenyzők.


A második versenyfeladatban a kihívás az lesz, hogy a versenyzőknek fel kell hívni a gyerekek figyelmét az egészséges táplálkozásra oly módon, hogy egy tökön alapuló menüt kell megkomponálniuk. A tányér témája tehát idén egy komplett menü megkonstruálása lesz. A mögöttes cél a fiatalok gasztronómiai edukálása, az egészséges táplálkozásra nevelés.


A séfek részéről elkél a kreativitás: játszaniuk kell a textúrákkal és ízekkel, hogy meggyőzzék a szakácsokból álló zsűrit, amelynek munkáját a világ minden tájáról érkező gyerekek segítik majd.


Mint ismeretes, 2022-ben Magyarország másodszor rendezte meg a Bocuse d’Or európai döntőjét, ahol a magyar csapat ezüstérmes lett. Ezzel másodszor állhatott nemzeti csapatunk a dobogón. A januári lyoni döntőben Dalnoki Bence, a Michelin-csillagos Stand étterem sous chefje és Nyikos Patrik commis fogja elkészíteni a versenyfogásokat. A munkát Széll Tamás koordinálja, a csapat vezetője pedig Szulló Szabina lesz. 


Borítókép: Image by azerbaijan_stockers on Freepik

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

Kapcsolódó cikkek