Hírek

Kitzinger Szonja

2023. december 18.

Káli Art Inn , Köveskál , Art is Business

A Káli Art és a Káli Art Park nyerte idén az "Art is Business" Díjat vállalati kategóriában. Az elismerést Balogh Máté az Art Is Business alapítója, Salgó András, a BMW Magyarország kommunikációs managere, valamint dr. Szatmáry István, az Oppenheim ügyvédi iroda nevében adta át.



A Káli Art Park célja, hogy létrehozzon egy olyan helyet, ahol a művészet és a természet összefonódik, és inspiráló környezetet teremt mind a művészeknek, mind a látogatóknak.

A Park ötlete 2020-ban született meg, azzal a céllal, hogy teret és lehetőséget adjon a kortárs magyar szobrászok bemutatkozására. A Park évről évre pályázatot ír ki, a shortlistet a magyar kortárs élet szakmai zsűrije válogatja össze, majd az alkotásokat egy teljes évig kiállítják. A Parkban a látogatóknak lehetőségük van csendes elmélyülésre, a szobrok és alkotóik megismerésére, valamint a szobrászok támogatására. A projekt működtetésében, fenntartásában és a kiegészítő programokban a Parkot támogató cég alkalmazottai és tulajdonosai is tevékeny szerepet vállalnak.



Mint ismeretes, a Káli Art Inn egész évben nyitva lévő szálloda Köveskálon, tulajdonosai elkötelezettek a kortárs művészetek iránt. Noha a Balaton-felvidék térsége korábban is nyitott és befogadó volt a képzőművészetekre, de a kortárs szobrászat megjelenése eddig váratott magára. 


A szálloda mecenaturáját jelzi, hogy a nyertes alkotást a szálloda tulajdonosai minden évben megvásárolják, ezek az alkotások pedig folyamatosan láthatóak a Káli Art Parkban. 




Héjja Róbert és Molnár Júlia a Káli Art Inn mávészetpártoló tulajdonosai

Az elmúlt három évben a következő szobrászok kaptak teret a Káli Art Parkban:

Balázs Péter
Becskei Andor
Berkes Ádám Csanád
Bojti András
Cseh Lili
Enzsöly Kinga
Erős Ágost Koppány
Fodor János
Gaál Tamás
Gergely Réka
Gergely-Farnos Lilla
Gilly Tamás
Kalmár János
Kecső kristóf
Körei Sàndor
Kútvölgyi-Szabó Áron
Mata Attila
Mindák Gergely
Nagy Ágnes
Nagy Dániel
Parlag Istvàn
Plank Antal
Sápi Márton
Szabó Áron
Szabó Menyhért
Szalay Péter
Szirmai Nóra
Tímás Elvíra
Veres Balázs
Vizsolyi János
Kapcsolat:
Káli Art Park
E-mail: kortars@kaliartpark.hu
Telefon: [+36 20 349 2729]

Fotók-Film:
Mohai Balázs/Art is Business

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

Kapcsolódó cikkek