Hírek

Magyar Konyha

2024. augusztus 30.

Altalena Fesztivál , komolyzenei fesztivál , Telki

Augusztus utolsó hétvégéjén minőségi kultúra érkezik Telkibe.


Irodalom, klasszikus zene, jazz, népzene és táncház. Még sorolhatnánk az okokat, ami miatt Telki lehet az úticél a következő hétvégén, azaz augusztus 30 és szeptember 1. között. Vecsei H. Miklós, Ránki Dezső, Balog Alexandra, Dolfin Balázs, Berecz István és sok más neves előadó érkezik az Altalena családoknak elképzelt, de fiatal felnőtteknek és kortalan kultúrafogyasztóknak is ajánlott összművészeti fesztiválján.


Külföldi előadókból sem lesz hiány: Angelo Petraglia, Olaszország, különleges jazz alapú improvizációs esttel készül, Adrian Justus mexikói hegedűművész szintén egyedi koncerttel érkezik. Ránki Dezsőt először hallhatjuk Telkiben szólóban, aki feleségével, Klukon Edittel 2018 óta állandó fellépői és támogatói az Altalena Zenei Fesztiválnak. Vecsei H. Miklós ezúttal Qjúbbal áll össze egy meglepetés előadásra. A zenei programok mellett kiállítások, borkóstolók és táncház is lesz. A teljes program ide kattintva érhető el.




„A fesztivál összművészeti oldalát szeretném hangsúlyozni, kiállítások, irodalmi előadások, könyvkiadók/boltok, írók települnek majd ki, és persze lesz sok klasszikus zene, jazz és népzene is. Külföldi vendégművészek előadásaiban sem lesz hiány: Adrian Justus mexikói hegedűművész és Inna Montesclaros Fülöp-szigeteki zongoraművész előadásait mindenkinek szívből ajánlom, de természetesen a helyi, altalenás előadókat is, akik közül többen Junior Prima díjas művészek. A művészettörténeti előadások mindenki számára élvezhetőek lesznek, de szakmabelieknek is tartogatnak meglepetéseket, az irodalmi programokon pedig a kortárs prózának és lírának egyaránt helyet biztosítunk neves írók, költők meghívásával” – mondta el a Magyar Konyhának Balog Alexandra, a szervező Altalena Egyesület alapító elnöke, aki maga is Junior Prima díjas és Bard-ösztöndíjas zongoraművész. A koncerteket a helyszínen a Bartók Rádió rögzíti.



Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

Kapcsolódó cikkek

Recept ajánló