Litauszki Zsolt receptje
2020. augusztus 1.- 6 db omlóstészta-kosárka
- 2 db citrom
- 4 db citromnád
- 1 dl frissen facsart citromlé
- 2 db tojás
- 2 db tojásfehérje
- 10 g szárított málna
- 4 gömb málnafagyi
- friss málna
- 100 g porcukor
- 1 ek kristálycukor
- csipet só
Keverőtálba helyezzük a cukrot, sót, reszeljük bele a citrom héját, és a citromnádat morzsoljuk össze. Adjuk hozzá a tojásokat és a citromlevet.
sebességen, hosszú ideig (kb. 5 perc) használjuk.
2 db kosárkát morzsoljunk össze, ez lesz a fagylalt talapzata. A 2 db tojásfehérjét a kristálycukorral verjük kemény habbá, tálaláskor nyomjuk a torták tetejére, és égessük rá.
citrom , málna , omlóstészta , tojás , citromnád , málnafagyi , szárított málna , porcukor