Receptek

Szilvásváradi pisztrángrolád tormás édesköménnyel

Macsinka János receptje

2020. július 17.
  • 4 db pisztrángfilé bőr nélkül
  • 20 dkg só
  • 7 dkg cukor
  • 5 dkg friss torma
  • 1 db édeskömény
  • 4 db csillagánizs
  • 20 dkg vaj
  • 1 dl tejszín
  • 1/2 db angolzeller
  • 30 dkg vargánya
  • 1 db lime leve
  • 1 db citrom leve
  • 20 dkg színes sárgarépa
  • 2 db narancs leve
  • 2 dl zöldségalaplé
  • gyömbér
  • koriander
  • olívaolaj
  • citrombors
  • mikrosaláta

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A friss pisztrángot só-cukor keverékével gravlaxszerűen pácoljuk 8 percig. Hideg vízzel leöblítjük, majd 52 °C-on 8 percig szuvidoljuk.

Az édesköményt csillagánizzsal 75 °C-on szuvidoljuk, majd hideg vajjal, tejszínnel krémmé mixeljük.

Az angolzellert apró kockára vágjuk, majd forrázzuk. A vargányagombát szintén kockázzuk, kevés olívaolajon lepirítjuk. Citromborssal, citruslevekkel és olívaolajjal salátát készítünk belőle. A színes sárgarépákat zöldségalaplével, narancslével, gyömbérrel puhára pároljuk, hideg vajjal turmixoljuk, korianderrel ízesítjük.

Tálaláskor a formázott pisztrángroládokat szeleteljük, tányérra helyezzük a salátánkat, krémeket helyezünk mellé, mikrosalátákkal díszítjük.


pisztrángfilé , torma , édeskömény , csillagánizs , vaj , angolzeller , tejszín , vargánya , lime leve , citrom leve , sárgarépa , zöldségalaplé , narancs leve , gyömbér , koriander , citrombors , olívaolaj , mikrosaláta

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra