Receptek

Pesto

Segal Viktor receptje

2020. július 24.
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 90 g bazsalikomlevél (kb. 1,5 csomag)
  • 4 ek fenyőmag
  • 2 dl olívaolaj
  • 80 g parmezán
  • só, frissen őrölt fekete bors

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb
A pestóhoz kevés hozzávaló kell, az alapanyagok minősége viszont fontos. Lényeges a friss fokhagyma és a friss bazsalikom. Ne spóroljunk a fenyőmaggal, ne használjunk helyette diót. A sajt legyen parmezán. Tészták, sült húsok, zöldségek kiegészítésére.

ELKÉSZÍTÉSE:
A fenyőmagot száraz serpenyőben alacsony lángon megpirítjuk, majd aprítógépben megdaráljuk.



Hozzáadjuk a fokhagymát, a bazsalikomot, a parmezánt és az olívaolaj felét, tovább pépesítjük.



Mikor egynemű keveréket kaptunk, hozzáadjuk a maradék olívaolajat is.



Napokig eltarthatjuk hűtőben.


fokhagyma , bazsalikomlevél , fenyőmag , olívaolaj , parmezán