Hírek

Szonja Kitzinger

2024. június 30.

borkrimi , Cepa 21

Egy nő 60 000 liter bort tett tönkre a spanyolországi Cepa 21 borászatban, milliárdos kárt okozva ezzel tulajdonosainak.


A rendőrség letartóztatta azt a nőt, aki a spanyolországi Cepa 21 borászatban 60 ezer liter kimagasló minőségű bort engedett ki a tartályból, ezzel pedig a 2,5 millió eurós (csaknem 1 milliárd forintnyi) kárt okozott a pincészetnek 2024 februárjában – írja az El País.


Ahogy arról korábban a Magyar Konyha is beszámolt, február 18-án a hajnali órákban egy személy megtámadta a létesítményt, és kiürített három tartályt, ahol az utolsó szüretből származó 60 ezer liter bor pihent. A videóból is nyilvánvalónak tűnik, hogy mindezt olyasvalaki követte el, aki ismerte a járást a borászatban. A tettes a cég egy korábbi dolgozója volt, aki az elbocsátás miatt állt bosszút.


A prémium kategóriás, 54 eurós bolti árú Horcajo készleteit a borászat ezzel a károkozással elveszítette. 20 ezer liter borról beszélünk, amivel az évente piacra dobott 28 ezer palack semmisült meg. A Malabrigóból 25 eurós egységáron ugyanennyit veszítettek, de még három tartálynyi készleten maradt. Az elkövető biztosra ment, a legdrágább tételt eresztette a pincészet padlójára. A cég értékesítési volumenéről annyit mindenképp érdemes tudni, hogy 2022-ben a legfrissebb nyilvántartott beszámolók szerint 5,7 millió eurós forgalmat és 219 000 eurós nyereséget ért el.


Noha a borok biztosítva voltak, a tulajdonosok még harcolnak azért, hogy a biztosítótól pénzt is lássanak.



Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

Kapcsolódó cikkek