Hírek

Magyar Konyha

2024. május 13.

Május 1-jén, az ország minden tájáról a polányi Babérliget Kúria kertjében gyűltek össze a vendégek, hogy megkóstolják a Stílusos Vidéki Szállodák reggeli menüjének tételeit.

A családok, baráti társaságok kényelmes plédeken élvezték a Babérliget Kúria parkját a Stílusos Vidéki Reggeli Fesztivál keretén belül. A somogyi dombokra néző lankák között Garamvári pezsgővel lehetett koccintani. A medence parti pezsgőbár mellett a soproni One Eleven kávépörkölő specialty kávékat kínáló pavilonja is népszerű volt. A kutyabarát fesztiválon a Kosbor Panzió kutyamenüje gondoskodott arról, hogy a négylábúak is jól érezzék magukat. S hogy a gyerekek is jól szórakozzanak a DM szépségbusza temérdek lehetőséget kínált a játékra.



Ilyen a reggeli a Káli Art Inn-ben Köveskálon


A Babérliget Kúria Rendezvényházában berendezett fesztiválhelyszínen a vendéglátók külön asztalon fejenként kínáltak 5-6 izgalmas ételt. Ezek közül a teljesség igénye nélkül egy-egy kiemelkedően izgalmas és kreatív fogást emelünk ki, melyek a résztvevő Stílusos Vidéki Szállodák gasztronómiai sokszínűségét tükrözik.




Alsópetényi Vendégházak – Ham & Eggs szarvasgombával.




Babérliget Kúria – Mentás eperkrémes paris brest.








Fácánliget Rendezvényház – Céklás kecskesajt krémmel töltött marinált cukkini, füstölt tojással, diós körte chutneyval bagelben.




Botanica – Tokhal carpaccio: Kétféleképpen marinált tokhal tekercs, uborka raguval márványozva, mentás joghurtmártással és marinált uborkával, könnyű és frissítő fine-dinig élmény.




Káli Art Inn – Porchettával töltött kovászos buci, rukkolás majonézzel.




Kistücsök FOOD & ROOM – Tökmagos tökéletes tojás.




Kosbor Panzió – Levendulás briós meggylekvárral.




Nomád Hotel & Glamping: Welsh Rarebit, angol muffin, chilis paradicsom jam.




Páskom Cottage – Páskom McMuffin szarvasgombával, majonézzel.








Platános Kúria – Pulled pork baguette, fermentált káposztával, fekete fokhagyma majonéz.




Rosinante Stílusos Vidéki Fogadó és Étterem – Bundáskenyér: Ezt a hagyományos ételt a kovászos kenyér, az érlelt sajt, az ízletes sonka és a házi tojás tette a vendégek kedvencévé.




Villa Chez les Amis – Angol muffin luxus köntösben: A hagyományos angol muffin újragondolva, gazdagítva a legfinomabb ízekkel és textúrákkal, hogy a reggeli élménye felejthetetlen legyen.






Aki kíváncsi, hogy a Stílusos Vidéki Szállodák a saját lokációjukban mit nyújtanak, látogassanak el a lánc valamelyik egységébr. Az első, ami szembeötlik majd, a másság a vendéglátóipar fősodrától.A második a szépségre, stílusra, minőségre való törekvés, ami tetten érhető az épületben, dekorációban, ételben, italban.A következő a családi kéz nyoma, a menet közben kicsit megigazított terítő, az újratörölt pohár, a kézzel felfestett felirat, a helyben termelt fűszerek. A szállodákról itt olvashat bővebben.

Kapcsolódó cikkek