Hírek

Magyar Konyha

2023. április 4.

Mayer Erika , Jardin Cukrászda , húsvét

A húsvét a házi sütéstudomány megvillantására kitűnő lehetőség. De szerencsére van alternatíva azok számára is, akik szívük szerint kihagynák ezt a lehetőséget. A debreceni Jardin Cukrászda tulajdonosát és cukrászát, Mayer Erikát arról kérdeztük, mi kerül be az ünnepek idején a kínálatba.



"Cukrászdánk minden ünnepre külön desszertekkel készül figyelembe véve az ünnep jellegét és a hagyományokat. A húsvét elsősorban egy családi esemény, amikor a tágabb család meglátogatja egymást. Előtérbe kerülnek ilyenkor a vendégváró desszertek. Mi ilyenkor abban gondolkodunk, hogy közkedvelt ízeket válasszunk és egy kicsit háziasabb, rusztikusabb külsőt adjunk desszertjeinknek.



Hagyomány a húsvéti asztalon a fonott kalács, a kelt tészták. A Jardinban az elmúlt években babkát sütöttünk húsvétkor, aminek nagyon nagy sikere volt. Készül egy tradicionális csokis verzió, sok dióval gazdagítva, jó minőségű étcsokival töltve és egy sziruppal meglocsolva, amitől igazán puha lesz napokon keresztül. Emellett sütünk egy medvehagymás sós verzió is, ami nagyon jól passzol a sonkához, főtt tojáshoz.




Készítünk egy roppant szaftos répatortát is, amit krémsajttal és sárgabarackkal dobunk fel. Húsvéti kínálatunk része még a Fekete-erdő torta, ami klasszikusan egy olyan sütemény szokott lenni, amit az egész család szeret.



Azoknak pedig akik kicsit ínyencebb desszertre vágynak sütünk egy pisztáciás giandujás tortát, ami a húsvéti családi lakomák megkoronázása lehet. Ez is egy olyan desszert, amit valószínűleg mindenki szeretni fog a családban. Hiszen ki ne imádná a mogyorós csokit vagy a pisztáciát."




Az édességek mellett sós finomságokkal is készülünk. A népszerű cheddar sajtos pogácsánk mellett, kapros-juhtúrós, parmezános és tökmagos pogácsákat is sütünk."


Fotó: Tahóczki Péter

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

Kapcsolódó cikkek