A húsvét a házi sütéstudomány megvillantására kitűnő lehetőség. De szerencsére van alternatíva azok számára is, akik szívük szerint kihagynák ezt a lehetőséget. A budapesti Jacques Liszt Kézműves Pékség az alábbi kínálattal várja az érdeklődőket.
Kezdjük rögtön egy helyreigazítással. A Jacques Liszt Kézműves Pékség régi kedvencünk Budapesten. Ezért is sajnálatos, hogy a Magyar Konyha magazin áprilisi számában "Kiskalácsom, nagykalácsom" című írásunkban vétettünk egy technikai hibát. A Jacques Liszt kalácsát ábrázoló kép nem a szóban forgó pékség termékét láttatja. Kalácsuk igazából hatos fonással, minőségi, valós alapanyagokból készül (igazi vaj, igazi tojás stb. felhasználásával). Az okozott kellemetlenségért ezúton kérünk elnézést az érintettektől.
Czellér Kinga a Jacques Liszt Kézműves Pékség tulajdonosa lapunknak elmondta, húsvétra készítenek a hétköznapokból ismert sima, édes és mazsolás kalácsot, készítenek sós kalácsot és sós medvehagymásat, valamint koszorúkalácsokat is (sima, jégcukros és mandulás).
Természetesen közönségüknek a tradicionális Babkát sem kell nélkülözniük az ünnepek alatt. A terméket hagyományos receptúra szerint, adalékanyagok nélkül, minőségi alapanyagokból, saját készítésű kovásszal készítik.
Fotók: Jacques Liszt Kézműves Pékség