Hírek

MKO, kép: Fekete Antonio Designfood

2021. július 7.

Tehetséges kortárs cukrászok és séfek mutatják meg félévente a So Good... magazinban, merre tart a nemzetközi cukrászat. A világszerte elismert lap új számában ismét szerepelnek hazai desszertek: SALT séfje, Tóth Szilárd és desszert séfje, Dusha Csenge népi-családi hagyományokat elevenít meg receptjeivel.

A Haute Pâtisserie bibliájának is nevezett So Good... magazin 2007 óta jelenik meg félévente, hogy megmutassa a cukrász szakmában rejlő innovációt, modernitást és kreativitást. A kiadvány minden számában nagyjából 25 séf és cukrász hozza el legújabb és legizgalmasabb desszertjeit, miközben kicsit magukról és az éttermükről is mesélnek.

Olyan új elkészítési módszereket, tálalási megoldásokat, alapanyagokat mutatnak, amik később a világ éttermeiben is rendre megjelennek.

Az idehaza is elérhető szaklap kötelező olvasmány a szakmának és mindenkinek, aki magasabb szinten szeretné űzni a cukrászatot, éppen ezért nagy büszkeség, hogy Menyhárt Attila finomságai után végre újra magyar édesség jelent meg – ismét Fekete Antonio fotóival.

A legújabb számban a budapesti SALT étterem két desszertje kapott helyet. A 2019. októberében nyitott fine dining étterem hű Tóth Szilárd séf szatmári gyökereihez, az erdők-mezők alapanyagaihoz: céljuk, hogy megmutassák vendégeinek a magyar regionális konyha kincseit. Ez jelenik meg abban a két desszertben, amik a világhírű lapban szerepelnek, és éppen ez az a különlegesség, amire a magazin felfigyelt.

Két, a családi ebédekről és nagymamák konyhájából ismerős ételt, a derelyét és csörögefánkot formálták át.

Az ízvilág feleleveníti gyerekkori emlékeket, de annál többet is ad,

hiszen olyan összetevőket használnak, amikre nem is számít a vendég (ordát, fermentált pollent, feketecitrom-krémet vagy kapor-emulziót) és olyan tálalást adnak ezeknek a klasszikusoknak, ami fine dining környezetben is megállja a helyét, mégis természetes.

Rózsavizes csipkés barack derelye, nyári fermentált zöldek, orda

Feketeribizli ágfagylalt, csörögefánk

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra