Fine dining egy elhagyatott húsboltban? Pontosan erre készülnek az Onyx Alkotói Közösségében augusztus 27-én!
A legutóbbi jól sikerült akció után ismét elhagyják a Műhely, az Onyx előszobájának a falait, hogy inspirációt gyűjtsünk a készülő új menüsorukhoz, ami a nagyvárosi lét napos és árnyas oldalára egyaránt rávilágítana, így a Metropolisz nevet kapta. (Az étterem különleges koncepciójáról ide kattintva olvashat.) Ennek októberi bemutatását három közösségi tanulmányút előzi meg. A buszos kirándulás során az előételhez gyűjtöttek inspirációkat, most pedig
az ötödik fogásához térképezik fel a város jellegzetes illat- és szagkombinációit, amihez meg is találtuk a tökéletes helyszínt; a piacot.
A Hunyadi téri vásárcsarnok nem csupán a jelenbe, de múltba és jövőbe is bepillantást enged. Az 1897-ben épült műemlék-épületben valaha lovaskocsik szállították a portékákat, ma a Budapest egyik legszerethetőbb vásárcsarnoka és termelői piaca. A vásárcsarnokot hamarosan átalakítják – azaz soha vissza nem térő tanulmányútra csalogatják a vendégeket.
Erre a napra az Onyx Műhely beköltözik egy üresen álló húsboltba, ahol megkóstolhatják - az első tanulmányutunk alapján készre fejlesztett - MEGÉRKEZÉS nevű fogást és bemutatjuk menüsorunk legújabb elemeit, a FASOR és a RAKPART ételeket.
Az esemény során a vendégeknek alkalmuk nyílik az Alkotói Közösség tagjaival találkozni, bepillantást nyerni az ONYX étterem átalakulásába, budai szarvasgombás lángost kóstolni a Műhelyben, csoportosan utazni a Kisföldalattival és a Hunyadi téri piac vendégek elől elzárt pincerendszerében pezsgőzni.
Az eseményt augusztus 27-én 3 turnusban tartjuk meg, amelyeken 3 x 20 fő tud részt venni. Jegyek korlátozott számban kaphatók.
A jegy ára: 24500 Ft, ami az alábbi útvonalat foglalja magába:
1. Onyx
malátás kenyér, kecskesajtos céklakrém, bodzakapri
/bodzalikőrös szörp/
2. Műhely
budai szarvasgombás és pálpusztai sajtos-tejfölös lángosok
/Bussay tramini Pét-Nat, 2021 /
3. Kisföldalatti
védőital
4. Pincerendszer - Hunyadi téri piac
Közösségi sabrage
5. Tumpek Tamás húsboltja - Hunyadi téri piac
Közösségi tesztebéd:
MEGÉRKEZÉS
almás hagymalekvár, savanyított hagymahéj, feketefokhagymás krém, rózsás hagymahab, bundázott mandula, hagyma granita
/ Sauska x ONYX nyerspezsgő, 2021 vagy dzsúsz)
FASOR
erjesztett rozskenyeres gombaleves, szárított laska, csomborral savanyított csiperke, pirított shitake, füstölt gesztenye, borókás dióparfüm
/Szijjártó Előd x ONYX etyeki Sauvignon Blanc, 2021 vagy dzsúsz)
RAKPART
almás-sós tahitótfalui pisztráng, szőlőlében marinált jégcsapretek, savanyított szőlőlevél, zsályás-paradicsomvizes pisztrángjus
/Szijjártó Előd x ONYX etyeki Sauvignon Blanc, 2021 vagy dzsúsz)
„GOURMET FLASHBACK”
melaszos-diós piskóta, citrusos zacclikőr, fehér kávéfagylalt
Részletek és foglalás itt.