Hírek

MKO

2022. augusztus 10.

Fine dining egy elhagyatott húsboltban? Pontosan erre készülnek az Onyx Alkotói Közösségében augusztus 27-én!

A legutóbbi jól sikerült akció után ismét elhagyják a Műhely, az Onyx előszobájának a falait, hogy inspirációt gyűjtsünk a készülő új menüsorukhoz, ami a nagyvárosi lét napos és árnyas oldalára egyaránt rávilágítana, így a Metropolisz nevet kapta. (Az étterem különleges koncepciójáról ide kattintva olvashat.) Ennek októberi bemutatását három közösségi tanulmányút előzi meg. A buszos kirándulás során az előételhez gyűjtöttek inspirációkat, most pedig

az ötödik fogásához térképezik fel a város jellegzetes illat- és szagkombinációit, amihez meg is találtuk a tökéletes helyszínt; a piacot.


A Hunyadi téri vásárcsarnok nem csupán a jelenbe, de múltba és jövőbe is bepillantást enged. Az 1897-ben épült műemlék-épületben valaha lovaskocsik szállították a portékákat, ma a Budapest egyik legszerethetőbb vásárcsarnoka és termelői piaca. A vásárcsarnokot hamarosan átalakítják – azaz soha vissza nem térő tanulmányútra csalogatják a vendégeket.

Erre a napra az Onyx Műhely beköltözik egy üresen álló húsboltba, ahol megkóstolhatják - az első tanulmányutunk alapján készre fejlesztett - MEGÉRKEZÉS nevű fogást és bemutatjuk menüsorunk legújabb elemeit, a FASOR és a RAKPART ételeket.

Az esemény során a vendégeknek alkalmuk nyílik az Alkotói Közösség tagjaival találkozni, bepillantást nyerni az ONYX étterem átalakulásába, budai szarvasgombás lángost kóstolni a Műhelyben, csoportosan utazni a Kisföldalattival és a Hunyadi téri piac vendégek elől elzárt pincerendszerében pezsgőzni.

Az eseményt augusztus 27-én 3 turnusban tartjuk meg, amelyeken 3 x 20 fő tud részt venni. Jegyek korlátozott számban kaphatók.

A jegy ára: 24500 Ft, ami az alábbi útvonalat foglalja magába:

1. Onyx

malátás kenyér, kecskesajtos céklakrém, bodzakapri
/bodzalikőrös szörp/

2. Műhely

budai szarvasgombás és pálpusztai sajtos-tejfölös lángosok
/Bussay tramini Pét-Nat, 2021 /

3. Kisföldalatti

védőital

4. Pincerendszer - Hunyadi téri piac

Közösségi sabrage

5. Tumpek Tamás húsboltja - Hunyadi téri piac

Közösségi tesztebéd:

MEGÉRKEZÉS

almás hagymalekvár, savanyított hagymahéj, feketefokhagymás krém, rózsás hagymahab, bundázott mandula, hagyma granita
/ Sauska x ONYX nyerspezsgő, 2021 vagy dzsúsz)

FASOR

erjesztett rozskenyeres gombaleves, szárított laska, csomborral savanyított csiperke, pirított shitake, füstölt gesztenye, borókás dióparfüm
/Szijjártó Előd x ONYX etyeki Sauvignon Blanc, 2021 vagy dzsúsz)

RAKPART

almás-sós tahitótfalui pisztráng, szőlőlében marinált jégcsapretek, savanyított szőlőlevél, zsályás-paradicsomvizes pisztrángjus
/Szijjártó Előd x ONYX etyeki Sauvignon Blanc, 2021 vagy dzsúsz)

„GOURMET FLASHBACK”

melaszos-diós piskóta, citrusos zacclikőr, fehér kávéfagylalt

Részletek és foglalás itt.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra