Cikkek

Gellért Gábor

2023. szeptember 28.

csokoládé nem is volt... Bud Spencer–Terence Hill hétvégét tartanak a Bergmann cukrászdában, Balatonfüreden szeptember 29–október 1. között. Természetesen nemcsak Bud Spencer és Terence Hill rajongóknak!

Egy fagylaltpult kiköltözik a teraszra. A választék pedig adja magát: vanília, tuttifrutti, karamell, rumos dió, kávé. Bergmann Ernőnek egy kis fejtörést okozott a különleges kínálat.

„A karamell és a vanília az állandó kínálatunkba tartozik, csak be kell emelni a tégelyeket. A kávéval sem volt gondom. A rumos dió egy ideje nem készült a Bergmannban, de kutattunk egy kicsit édesapám jegyzetei között és megtaláltuk a ő receptjét. Így hát igazi „bergmannos” rumos diót élvezhetnek a vendégeink. Az igazi fejtörést a tuttifrutti okozta. Fogalmam sincs róla, hogy valaha készítettünk-e ilyen fagylaltot. Egy emlékem sincs róla. Sebaj, kitaláltuk, megcsináljuk, jó lesz! Ha népszerűnek mutatkozik, néha készítünk majd a Bergmannban!”


Erre a hétvégére készül hagymás-babos kenyérlángos. Bergmann Márti ahhoz is ragaszkodott, hogy a Puffin lekvár is megjelenjen a hétvége kínálatában. Ha valakinek nem ugrana be, hol láthatta a nevezetes édességet: a Kincs ami nincs című filmben Bud Spencer föld körüli vitorlázásra indul, és az egyetlen étel, amit magával visz, az a Puffin lekvár, hiszen a gyártócég szponzorálja az útját. Természetesen ahogy elhagyja a kikötőt, a tengerbe önti a lekvárokat és elkészíti az ebédjét. Mi mást, mint hagymás babot. A puffin lekvár linzertésztába kerülve várja a hétvégi megmérettetést.


Szombaton nyitott lapos pókerpartit is rendeznek a teraszon. A szervezők már most garantálják: a vesztesek nem lesznek felpofozva és senkinek nem lopják el a nap végére a kamionját.

Egy igazi, kedves, nosztalgikus kaland vár minden érdeklődőre a Bergmann cukrászdában, Balatonfüreden!

Kapcsolódó cikkek