Hírek

Knap Gábor

2024. április 26.

Az Arany Sörpecsét a Cseh Köztársaság legnagyobb sörversenye, amelyre évente többszáz nevezés érkezik. Az idei megmérettetésen egy magyar sör okozott meglepetést.

A székesfehérvári Hübris sörfőzde alap szortimentjének egyik legfontosabb darabja, a Sür szerzett aranyérmet a versenyen. Ezt az elismerést eddig még soha nem kapta meg magyar főzde lágere a csehországi megmérettetésen.

A Světová pivní pečeť versenyen idén 42 különböző kategóriában értékelték a tételeket és leginkább cseh sörök szereztek érmeket. A Sür a „Light Beer” szegmensben versenyzett, ahol többek között a Pivovar Rohozec sörét utasította maga mögé.

A frissen aranyérmes sörről a Hübrisnél elmondták, hogy pilseni recept alapján készül, és a receptfeljesztés során tíz próbafőzést hajtottak végre annak érdekében, hogy megtalálják a tökéletes arányokat.

Az Arany Sörpecsét versenyen évről-évre megfigyelhető, hogy a kisebb főzdék egyre gyakrabban szerepelnek jobban, mint a nagy sörgyárak termékei. A nyertesek listája itt böngészhető és valóban idén is tele van kisebb, illetve közepes méretű cseh sörfőzdék versenyzőivel.


Már tavaly is villantottak a magyarok


Nem ez az első alkalom, hogy jól szerepelnek kisüzemi magyar sörök a versenyen. A Hübris már 2023-ban is jól szerepelt a Mülnával, vagyis a málnás sörével, a Szent András Sörfőzde pedig ezüstérmet kapott az Apfelstrudel, vagyis az osztrák almás rétes mintájára, valódi almával, fahéjjal és ugandai vaníliával készült söréért.

Az idei versenyen a Hübris aranyérme mellett egyelten magyar sör szerzett helyezést: az ízesített sörök kategóriájában a Guri Sörfőzde Füvesember nevű, korianderrel és citrushéjjal készülő, belga búzasöre ötödik lett.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

Kapcsolódó cikkek