Kovács Tibor, „Pepe” pékmester receptje
2021. június 2.- 620 g búzaliszt
- 110 g tejföl
- 40 g túró, félzsíros
- 18 g vaj
- 210 g tej
- 10 g élesztő
- 10 g só
- 3 g cukor
- 180 g reszelt sajt a felületére
A cukrozott langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztben egyenletesen eloszlatjuk a sót és a túrót, majd belemorzsoljuk a szobahőmérsékletű vajat.
A tejben felfuttatott élesztőhöz hozzákeverjük a tejfölt, majd kalácskeménységű tésztát dagasztunk, és 15 percig pihentetjük.
A pihentetett tésztát 100 grammos darabokra osztjuk, henger alakúra formázzuk, és 10 perces pihentetés után kb. 50 centis rudakká sodorjuk, majd perec alakúra formázzuk.
Duplájára kelesztjük.
A kelesztés felénél a felületét benedvesítjük, és gazdagon meghintjük reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 190-200 °C-on, 12-15 perc alatt készre sütjük.
AZ ÖSSZEÁLLÍTÁS EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNERE
A 70 ÉVES ZALACO SÜTŐIPARI ZRT.