A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Avokádóragu tapenáddal és olívás kenyérrel

Tivadar György receptje

2018. április 20.
  • 2 db avokádó
  • 40 dkg fekete olívabogyó
  • 2 dkg szardellafilé (olajos)
  • 2 dkg paradicsom
  • 1 db lime
  • 1 dkg friss koriander
  • 1 dl olívaolaj
  • 10 dkg Kalamata olívabogyó
  • 1 db citrom
  • 2 dkg kapribogyó
  • 1 csipet só
  • 25 dkg olívás kenyér
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A fekete olíva felét, a szardellafilét és a kapribogyót egyneműre turmixoljuk, majd olívaolajjal átkeverjük.

Az olívabogyó másik felét 110 °C-os sütőben szárítjuk 2 órán át, majd mozsárban összetörjük.

Az avokádót kimagozzuk, keverőtálba tesszük, lime-levet facsarunk rá, és egy villával pépesítjük, majd hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot, a friss koriandert és egy csipet sót. A szeletelt kenyeret olívaolajon, serpenyőben megpirítjuk. A citrom héjából vékony csíkokat vágunk, tálalásnál az ételre tesszük az olívaporral és a Kalamata olívabogyóval együtt.




fekete olívabogyó , kapribogyó , avokádó , lime , koriander , szardellafilé , paradicsom , olívaolaj , Kalamata olívabogyó , citrom

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra