Krausz Gábor receptje
2018. február 19.FŐTT QUINOA
HOZZÁVALÓK:
- 400 g quinoa
- 500 g mandulatej
- 500 g víz
- 80 g fehér balzsamecet
- 40 g miso paszta
- 2 g citromhéj
SÁRGARÉPA-MARINÁD
HOZZÁVALÓK:
- 400 g Koronás Aranybarna Cukor
- 1000 ml rizsecet
- 200 g gyömbér reszelve
- 1 db sárgarépa 1 mm-es szalagokra vágva
VINAIGRETTE
HOZZÁVALÓK:
- 100 ml citromlé
- 25 g magos mustár
- 200 ml olívaolaj
- 20 g méz
- 2 g tengeri só
- 1 g tört fekete bors
TÁLALÁS
HOZZÁVALÓK:
- 1 db 7 perces lágytojás
- pirított kesudió
- forrázott bébirépa
- szeletelt avokádó
FŐTT QUINOA ELKÉSZÍTÉSE:
A quinoát víz és mandulatej keverékében lassan puhára főzzük, majd mikor félig kihűlt, belekeverjük a többi hozzávalót. A crème fraiche-t kikeverjük finomra vágott snidlinggel, sóval, borssal és apróra zúzott pirított kesudióval. Hozzákeverjük a quinoát.
SÁRGARÉPA-MARINÁD ELKÉSZÍTÉSE:
A hozzávalókat összekeverjük, és a sárgarépaszalagokat fél órára marináljuk.
VINAIGRETTE ELKÉSZÍTÉSE:
A citromlevet összekeverjük a mustárral, belekeverjük az olívaolajat, majd mézzel, sóval, borssal ízesítjük.
TÁLALÁS:
Mélytányér aljára kenjük a quinoás crème fraiche-t. Ráhelyezzük a marinált sárgarépaszalagokat, amit átkevertünk egy kevés vinaigrette-tel, kevés salátát teszünk mellé. A tetejére avokádószeleteket, forrázott bébirépát és kesudiót szórunk, majd ráhelyezünk egy 7 perces lágytojást kettévágva.
kesudió , quinoa , avokádó , répa , mandulatej , fehér balzsamecet , miso paszta , citromhéj , rizsecet , gyömbér , mustár , olívaolaj , méz , tojás , bébirépa