Csiszér Árpád receptje
2020. augusztus 2.- 4 db galamb
- 1,2 kg kacsazsír
- 4 db karalábé
- 4 db répa
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 4 levél medvehagyma
- 1 szár zsálya
- 2 ek vaj
- 2 ek balzsamecet
- liszt, tojás, kenyérmorzsa panírozáshoz
- só, bors
A melleket, combokat fokhagymával, zsályával konfitáljuk, a törzsből, szárnyakból balzsamecettel jus-t készítünk.
A hámozott karalábét alaplében megfőzzük, darabosra törjük, vajjal, medvehagymával, sóval, borssal elkeverjük, formába tesszük, lehűtjük.
TÁLALÁS:
A combok és mellek bőrét serpenyőben ropogósra sütjük. A tört karalábéból hasábot vágunk, kipanírozzuk, frittírozzuk.
galamb , kacsazsír , karalábé , répa , medvehagyma , fokhagyma , zsálya , vaj , tojás , liszt , kenyérmorzsa , balzsamecet