Receptek

Balzsamos galamb medvehagymás karalábékrokettel

Csiszér Árpád receptje

2020. augusztus 2.
  • 4 db galamb
  • 1,2 kg kacsazsír
  • 4 db karalábé
  • 4 db répa
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 4 levél medvehagyma
  • 1 szár zsálya
  • 2 ek vaj
  • 2 ek balzsamecet
  • liszt, tojás, kenyérmorzsa panírozáshoz
  • só, bors

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A galambokat megtisztítjuk, daraboljuk, 3 órára sóoldatba tesszük.

A melleket, combokat fokhagymával, zsályával konfitáljuk, a törzsből, szárnyakból balzsamecettel jus-t készítünk.

A hámozott karalábét alaplében megfőzzük, darabosra törjük, vajjal, medvehagymával, sóval, borssal elkeverjük, formába tesszük, lehűtjük.

TÁLALÁS:

A combok és mellek bőrét serpenyőben ropogósra sütjük. A tört karalábéból hasábot vágunk, kipanírozzuk, frittírozzuk.

A hozzávalókat tányérra helyezzük, blansírozott új répával, konfitált fokhagymával, medvehagymaolajjal, galambbegysalátával egészítjük ki.




galamb , kacsazsír , karalábé , répa , medvehagyma , fokhagyma , zsálya , vaj , tojás , liszt , kenyérmorzsa , balzsamecet

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra