Fatér Balázs István receptje
2019. február 13.- 1,2 kg csontozott csülök (ízlés szerint bőrrel vagy bőr nélkül)
- 30 dkg vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 4-5 levél medvehagyma
- 15 dkg sertészsír
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- fűszerpaprika, borsikafű, medvehagymás só, fűszersó (ízlés szerint)
DÖDÖLLE
HOZZÁVALÓK:
- 1 kg sütni való burgonya
- 15-20 dkg liszt (BL55)
- 1-2 fej vöröshagyma
- 5-10 dkg sertészsír
- medvehagymás só, borsikafű (ízlés szerint)
SZÓSZ
HOZZÁVALÓK:
- 2,5 dl tejföl
- 1-1,5 ek tökmagolaj
Dödölle elkészítése:
A meghámozott és felkockázott burgonyát puhára főzzük sós vízben és leszűrjük. Krumplinyomóval szétnyomjuk, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, a medvehagymás sót és a borsikafüvet, majd egyenletesre keverjük. Amint elértük a kívánt állagot, a zsíron megpirított hagymára evőkanállal szellősen rászaggatjuk a dödöllét, hogy könnyebb legyen megfordítani. Ezt követően egy tepsiben aranybarnára is piríthatjuk.
A tejfölben elkeverjük a tökmagolajat.
tejföl , tökmagolaj , burgonya , liszt , vöröshagyma , sertészsír , borsikafű , fűszerpaprika , paradicsom , paprika , csontozott csülök , fokhagyma , medvehagyma