A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Érlelt angus hátszínsült burgonyagombóccal és vadasmártással

Endrédi Zoltán receptje

2018. június 18.
  • 1 kg hátszín
  • 50 dkg balatoni rózsaburgonya
  • 2 db tojás
  • só, zöldbors ízlés szerint
  • 50 dkg paszternák
  • 50 dkg sárgarépa
  • 2 db narancs
  • 2 dkg mustár
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl olaj
  • 1 g zöldbors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Nehéz
A burgonyát meghámozzuk, megfőzzük, áttörjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a tojást. Sóval, borssal ízesítjük. Összegyúrjuk, majd gombócokat formázunk belőle. Forró zsiradékban kisütjük. A paszternákot megpucoljuk, feldaraboljuk. Sós vízben megfőzzük. Turmixoljuk, mustárt és vajat adunk hozzá. A sárgarépát narancslében feltesszük főni, pürésítjük és vajat adunk hozzá. A hátszínt forró serpenyőben körbesütjük, sózzuk és borsozzuk, majd 180 °C-os sütőben 4 percig sütjük. Ha kész a hús, pihentetjük, majd tálaljuk.


hátszín , rózsaburgonya , mustár , paszternák , sárgarépa , narancs

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra