Receptek

Pulled pork burger

Reszkető Tamás receptje

2021. július 21.
  • 750 g sertéstarja
  • 250 ml almaecet
  • 150 g káposzta
  • 50 g vörös káposzta
  • 50 g répa
  • 20 g koriandermag
  • 40 g majonéz
  • 100 g gouda sajt
  • vaj vagy olaj
ADAG: 5 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A sertéstarjarubhoz (száraz pác) általában sót, borsot, barna cukrot, koriandert, fokhagyma-granulátumot, római köményt, őrölt kávét használunk, ezt mindenki saját ízlése szerint tudja módosítani.

A grillt indirekt sütésre állítjuk be, 110-120 °C-ra. Ha sütőben szeretnénk elkészíteni, a sütőt 110 C°-ra állítjuk, és előkészítünk egy mély tepsit.


A húst a páccal bedörzsöljük, grill esetében a sütőrácsra helyezzük (alá pedig egy vizes tálcát rakunk). A száraz, kéreg nélküli füstölőfa nagyon fontos (tölgy, hikori, almafa, akác), ezt sütés közben folyamatosan pótoljuk. Hústól függően 8-10 óra alatt készül el, időközönként almaecettel locsolgassuk. Széttépés előtt legalább 20-30 percet pihentetni kell becsomagolva (zsírpapír és alufólia).

Ha nincs lehetőség a grillben való elkészítésre, akkor sütőben egy mélyebb tepsi segítségével hasonló eredményt érhetünk el. Fektessük a húst egy méretesebb tepsibe, öntsünk alá egy pici almalevet és almaecetet, majd fedjük be a tepsi tetejét szorosan alufóliával. Utána a 110 °C-os sütőben hagyjuk puhulni, mérettől függően 10-12 órán át.

A pulled pork (tépett malac) akkor jó, ha a beleszúrt mag hőmérő 85-95 °C-ot mutat.


A sütőből kivéve pihentessük kb. 20-30 percet, mielőtt két villa segítségével szálasra szedjük.

Miközben a hús készül, csináljuk meg a coleslaw-t:
a káposztákat vékony csíkokra metéljük, a répát julienre (apró csíkokra) vágjuk. Száraz serpenyőben megpirítjuk a koriandermagot, összetörjük, majd összekeverjük az egészet majonézzel.

A buci mindkét oldalát kevés vajon vagy olajon megpirítjuk, rátesszük a tépett húst, megszórjuk reszelt sajttal, majd ráhelyezzük a tetőt.

A coleslaw-t külön tálaljuk.


sertéstarja , almaecet , káposzta , sárgarépa , majonéz , vaj , koriandermag , gouda sajt , vörös káposzta

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra