Tivadar György receptje
2018. február 22.- 1 kg csirkemell
- 15 dkg pármai sonka
- 50 dkg beluga lencse
- 20 dkg sárgarépa
- 10 dkg kápia paprika
- 5 dkg friss petrezselyem
- 1 köteg friss paraj
- 1 db narancs
A csirkemellet sózzuk, borsozzuk. Egy folpackot leterítünk, ráhelyezzük a csirkemellet és a parajleveleket, majd feszesen feltekerjük. Forrásban lévő vízben 30 perc alatt készre főzzük.
A beluga lencsét sós-ecetes-babérleveles vízben puhára főzzük, az utolsó három percre hozzáadjuk az apróra vágott sárgarépát is, szűrjük, és hozzáadjuk a kockára vágott kápia paprikát, a friss petrezselymet, a narancs héját és levét is. Sóval, borssal ízesítjük.
paraj , csirke , pármai sonka , beluga lencse , sárgarépa , kápia paprika , petrezselyem , narancs