Nábelek Zsófia receptje
2020. október 6.- 200 g hajdina
- 300 g sütőtök
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csomó snidling
- 1/2 csokor menta
- 50 g olívaolaj
- 1 db lime leve és héja
- 1 kk fahéj
- só, bors
- gránátalma
A sütőtököt falatnyi kockákra vágjuk, összekeverjük kevés olívaolajjal, sóval, borssal, egy kiskanál fahéjjal, és 180 °C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. A hajdinát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük.
Elkészítjük a vinaigrette-et: az olívaolajat simára keverjük a lime héjával és kifacsart levével, sózzuk, borsozzuk, kevés vízzel lazítjuk, majd az egészet összekeverjük a megfőtt hajdinával és a sütőtökkel.
A zöld fűszereket durvára vágva a salátához keverjük, majd megszórjuk néhány szem gránátalmamaggal. Langyosan tálaljuk.
snidling , petrezselyem , hajdina , sütőtök , olívaolaj , lime , fahéj , gránátalma