Forgó Étterem receptje
2019. október 27.- 25 dkg omlós keksz,darálva
- 5 dkg vaj
- 5 dkg barna cukor
- 5 dkg dió durvára darálva
- 5 dkg darált mandula
- 2 ek tejszín
- csipet fahéj
KRÉM
HOZZÁVALÓK:
- 60 dkg mascarpone
- 50 dkg tejföl (20%-os)
- 15 dkg porcukor
- 4 db egész tojás
- 1 db tojássárgája
- 1 ek keményítő
A torta alapját jól összedolgozzuk és a tortaforma aljába egyenletesen elnyomkodjuk. A krémhez az alapanyagokat szintén jól összedolgozzuk (lehet robotgéppel is). Ezt a krémet töltjük az alapra, és 140 °C-os sütőben 50-55 percig sütjük. Ha elkészült, kivesszük, és megvárjuk, míg teljesen kihűl. Ezután már könnyen szeletelhető.
sajttorta , mascarpone , tejföl , tojás , porcukor , keksz , vaj , dió , mandula , fahéj , tejszín