Gullner Gergő receptje
2020. december 7.- 110 g vaj
- 170 g csokoládé (minimum 60%-os)
- 2 db tojás
- 2 db tojássárgája
- 50 g porcukor
- 40 g liszt
- 1 g só
- 400 g narancs
Előkészítjük a csészéket, 4 db vastag falú, hőálló porceláncsészét vajazunk és lisztezünk ki.
A narancs héját lereszeljük.
Vízgőzön olvasszuk fel a csokoládét a vajjal és a narancs reszelt héjával. Melegen szűrőn szűrjük át. Hagyjuk kihűlni még önthető textúráig. Verjük fel a tojássárgáját és az egész tojásokat a porcukorral, sóval, míg vastag, krémes állagot kapunk. Adjuk hozzá az így kapott krémhez a csokoládét és a lisztet. Keverjük egyneművé, majd töltsük az előkészített csészékbe.
TÁLALÁS:
Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk 1 percig pihenni a csészékben, majd a csészével fordítsuk fejjel lefelé arra a tányérra, amire tálaljuk. Hagyjuk 30 mp-ig pihenni, majd vegyük le róla óvatosan a csészét.
A tetejét porcukorral szórjuk meg.